Anul acesta, rezultate mai bune la bac. La Colegiul „Vlaicu Vodă”, cel mai mare procent de promovabilitate din Argeş

La liceul Tehnologic „Ferdinand I” s-au înscris la examen 172 de elevi din seria curentă, dintre care 112 au fost admişi, procentul de promovabilitate fiind de 65,12%. De asemenea, au susţinut examenul şi 30 de candidaţi din seriile anterioare, dintre care 10 au promovat bac-ul.
De la Liceul Tehnologic Auto s-au înscris la examen 19 elevi, dintre care unul nu s-a prezentat. Doar doi elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul, procentul de promovabilitate fiind de 11,11 %. În ceea ce priveşte situaţia la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domneşti, din cei 24 de elevi înscrişi, doar 5 au obţinut o medie de trecere, procentul de promovabilitate fiind de 20,83%.
Rezultatele la centrul de la Forestier
Un alt centru de examen a fost la Liceul Tehnologic Forestier, unde alături de elevii acestei instituţii de învăţământ, au mai susţinut examenul absolvenţii de la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, dar şi cei de la liceul din Corbeni. În total, de la cele trei unităţi de învăţământ au susţinut examenul 362 de candidaţi, dintre care doar 110 au promovat, procentul de promovabilitate fiind de 30,39%.
Astfel, la Liceul Tehnologic Forestier din cei 245 de elevi înscrişi s-au prezentat la examen 229. Dintre aceştia doar 64 au fost admişi, procentul de promovabilitate fiind de 27,95%.
De la liceul din Corbeni au susţinut examenul doar doi elevi, dintre care unul singur a promovat.
Potrivit situaţiei prezentate de reprezentanţii Comisiei de bacalaureat, de la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” s-au înscris la bac 139 de elevi, dintre care 8 nu s-au prezentat. Dintre cei prezenţi au fost admişi 45, procentul de promovabilitate fiind de 34,35%.
Rezultatele la centrul de la Colegiul „Vlaicu Vodă”
 Cel de-al treilea centru de examen din Curtea de Argeş a fost stabilit la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”. Aici, împreună cu elevii de la C.N.V.V. au mai dat examen absolvenţii de la Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Vodă”.
Cele mai bune rezultate din municipiu s-au înregistrat la C.N.V.V., unde din cei 202 elevi prezenţi din seria curentă, doar unul singur nu a reuşit să promoveze bacalaureatul. Au susţinut examenul şi 6 candidaţi din seriile anterioare, însă doi dintre ei au picat din nou bac-ul.
De la Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Vodă” s-au înscris la bac 26 de absolvenţi, dintre care unul singur nu s-a prezentat, în timp ce alţi 8 elevi nu au reuşit să promoveze.
Promovabilitate de peste 57% la nivelul judeţului
Conform datelor centralizate ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean, promovabilitatea înainte de contestaţii este, în Argeş, de 57,6%, cu zece procente mai mare decât la sesiunea din iunie 2012. În cazul absolvenţilor din promoţia acestui an, promovabilitatea a fost de 64,7%, în timp de în cazul celor din promoţiile anterioare, de doar 32,07%. „Rezultatele s-au afişat în centrele de examen şi a început depunerea contestaţiilor. Urmează ca, după expirarea perioadei de contestaţii, să ni se comunice unde vor fi recorectate lucrările, în ce judeţ”, a declarat inspectorul şcolar general Florin Gardin. În judeţul Argeş s-au înscris la Bacalaureat 6.238 de candidaţi, dar s-au prezentat la examen numai 5.957. Dintre cei prezenţi, zece au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă. Au promovat, înainte de contestaţii, 3.431 de absolvenţi, iar 2.516 au fost declaraţi respinşi. Dintre candidaţii promovaţi, mai mult de un sfert au trecut la limită, obţinuând medii cuprinse între 6 şi 6,99. La cealaltă extremă se află cinci candidaţi care au obţinut media 10. Toţi provin de la licee din municipiul Piteşti, patru de la Colegiul Naţional Zinca Golescu şi unul de la Colegiul Naţional I. C. Brătianu.
Ieir după amiază pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a apărut şi clasamentul liceelor din Argeş în funcţie de promovabilitate – pe primul loc se află Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, cu 98,56%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email