Anul acesta nu mai avem Festival Medieval. Banii se duc pentru asistenţă socială

După ce tocmai intrase în calendarul manifestărilor de gen din ţară iar argeşenii se obişnuiseră cu el, Festivalul Medieval nu se mai organizează. Cea de-a cincea ediţie ar fi trebuie să fie una mai interesantă, mai aproape de ceea ce presupune o astfel de manifestare, numai că nu se mai ţine. Ar fi trebuit să fie mai bine organizat decât ultima ediţie, dar va lipsi cu desăvârşire.

„Anul acesta nu vom avea festival medieval la Curtea de Argeş. Tradiţia se închide după ediţia de anul trecut”, a anunţat, trist, directorul Muzeului Municipal, Ştefan Dumitrache. El spune că de vină este lipsa banilor. „Niciun leu nu a fost alocat pentru Festiva, dl. director economic al Primăriei, Gheorghe Florescu, spune că nu ne descurcăm cu banii, iar asistenţa socială este într-o stare mult mai gravă. Nu sunt acoperite cheltuielile pentru asietenţa socială”, a declarat Dumitrache.

Sumele nu sunt deloc mari, mai ales având în vedere cheltuielile care se fac de către administraţia locală pentru diverse lucruri. Spre exemplu, 20.000 de lei au fost alocaţi pentru realizarea unui studiu privind „politica de parcare”. Studiul este necesar pentru proiectul „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil”, un prooiect care va fi pus în practică, dacă se va obţine finanţare, din 2020 încolo. Cei 20.000 de lei ar fi ajuns pentru o mare parte din cheltuielile necesare organizării Festivalului Medieval. De altfel, anul trecut, în ciuda faptului că luptele cavalerilor s-au purtat în bâlci, în fum de mici şi pe ritmuri de manele, Primăria a încasat 80.000 de lei din chirii, iar Festivalul propriu zis a costat 150.000 de lei, cheltuiala efectivă a Municipalităţii fiind de 70.000 de lei. „Pentru ediţia de anul acesta ne gândiserăm la mai multe lucruri, am fi separat partea de lupte, demonstraţii, în parcul de lângă San Nicoară, în parcarea din faţa Muzeului am fi făcut un târg al meşterilor populari, iar concertele aveau loc în bâlci. S-ar fi încasat mai mulţi bani”, a declarat directorul Muzeului, instituţie care organiza această Festivalul Medieval. Nici atelierele de creaţie nu se mai ţin anul acesta şi în general nu se mai organizează nimic din ce le-a plăcut argeşenilor, pentru că nu sunt bani. Aceştia trebuie să meargă pentru asistenţa socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email