Anul acesta, Mai mult de jumătate din membrii CARP au solicitat împrumuturi

Faptul că pensionarii nu mai reuşesc să facă faţă cheltuielilor nu mai miră pe nimeni, iar acum, apropierea iernii îi duce pe aceştia în pragul disperării. Principala sursă de ajutor pentru bătrânii din Curtea de Argeş rămâne în continuare Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), care le acordă împrumuturi pentru care dobânda este mică decât la bănci.
Potrivit conducerii CARP, de la an la an, numărul solicitărilor de împrumut depuse de pensionari a crescut. Astfel, până în luna octombrie a acestui an peste 7.000 de persoane au împrumutat diferite sume de bani de la CARP. „Pe parcursul acestui am acordat numai puţin de 7.700 de împrumuturi, ceea ce înseamnă că în ultimele zece luni peste jumătate dintre membrii asociaţiei au împrumutat bani”, a declarat Apostol Zamfira, preşedintele CARP Curtea de Argeş. De asemenea, chiar şi în luna octombrie peste 700 de membri ai CARP au beneficiat de împrumuturi în valoare totală de 1.600.000 de lei. „Şi în cursul lunii trecute am dus o muncă susţinută pentru rezolvarea problemelor financiare ale membrilor pensionari. Am acordat un număr de 748 de împrumuturi, cu valori cuprinse între 500 şi 7.000 de lei”, a mai spus preşedintele instituţiei.
Mai mult decât atât, în fiecare lună, la CARP Curtea de Argeş se înscriu din ce în ce mai mulţi pensionari, atât din zona municipiului nostru, cât şi din comunele învecinate. „Au fost primiţi în cadrul asociaţiei, în luna octombrie, 48 de argeşeni. Totodată, vreau să menţionez că se pot înscrie în cadrul instituţiei şi persoane salariate care au vârsta de peste 50 de ani. Cu această ocazie le recomand tuturor persoanelor pensionate să se înscrie în cadrul CARP, spre binele comunităţii”, a mai spus Apostol Zamfira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email