Anul 2019 a fost unul special pentru Muzeul Municipal Curtea de Argeş

Anul 2019 a fost un an special pentru Muzeul Municipal Curtea de Argeş, un an în care presiunea asupra instituțiilor de cultură s-a accentuat comparativ cu anii anteriori, se arată în raportul de activitate la managerului instituţiei culturale, Ştefan Dumitrache. Bugetul acordat inițial a fost doar pentru nouă luni de funcționare și abia în urma unor rectificări bugetare din ultimul trimestru am reușit să încheiem anul în condiții relativ normale.

„În această perioadă au continuat relațiile foarte bune cu celelalte instituții de cultură din localitate, Centrul de Cultură și Arte ,,George Topîrceanu”, Biblioteca Muncipală, Casa Armatei, Muzeul Județean Argeș, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Centrul Cultural ,,Reduta” Brașov, Centrul Judeșean pentru  Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, Casa de Cultură Adriana Trandafir din Bascov, Muzeul Municipal Câmpulung, Muzeul Județean Gorj, Arhivele Naționale ale României, Centrul Cultural Județean  Argeș, Centrul Cultural Brătianu, Muzeul de Istorie și Artă Zalău, Muzeul Banatului, Muzeul Județean Brașov, Muzeul Unirii din Alba Iulia, Muzeul Național Bran dar și grupuri și asociații non-profit.

Anul 2019 a fost un an dedicat Centenarului Desăvârșirii Marii Uniri și  Cuceririi Budapestei dar și altor activități specifice Muzeului nostru. În perioada analizată am realizat lansări de carte și expoziții dedicate acestui moment sublim al istoriei noastre”, potrivit documentului citat.

Partener la proiecte internaţionale

Tot în perioada analizată Muzeul Municipal Curtea de Argeș a participat ca partener la proiectele internaționale ale Asociației pentru Dialog Intercultural : ERASMUS + “Strategic partnership for older people‘s inclusion into digital world” (Parteneriat strategic pentru includerea persoanelor în vârstă în lumea digitală); Stand Against Bullying Through Arts ;  “Love Doesn’t Hurt “. În cadrul acestor proiecte s-au organizat o serie de activități la Sediul Muzeului Muncipal,  iar Muzeul a fost parte la activitățile organizate la Colegiul “Vlaicu Vodă” și la Centrul pentru Pensionari dar și la activitățile desfășurate în teren în România.

„Un  eveniment extrem de important, organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Curtea de Argeș, în colaborare cu Centrul de cultură și Arte George Topârceanu și Fundația Orient-Occident a fost  Festivalul Internațional ,,Nopțile de poezie de la Curtea de Argeș”, care s-a bucurat de un ecou deosebit. În luna decembrie, la inițiativa Primăriei Curtea de Argeș, Muzeul s-a implicat în realizarea suitei de evenimente dedicate „Crăciunului la Curtea Domnească de la Argeș” unde am beneficiat de concursul Asociației pentru Autism și Terapii Alternative Curtea de Argeș, Şcolii Generale Gabriel Marinescu Tigveni, structura Bîrsești, Școlii Generale Carol I și Școlii Populare de Arte Pitești.  Împreună cu Biblioteca Municipală și Societatea Culturala Anton Pann am organizat expoziții de pictură dar și lansări de carte”, precizează managerul Muzeului în raportul său de activitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email