Antrenorul Constantin Cârstea a fost condus pe ultimul drum


Ieri, Constantin Cârstea a plecat la Dumnezeu. Avea 61 de ani. O boală cruntă, nemiloasă, pe care a dus-o pe picioare doi ani şi jumătate l-a răpus în cele din urmă… A fost jucător, antrenor şi preşedinte de club la F.C. Argeş, club pe care l-a

slujit aproape 30 de ani. A fost coleg de cameră cu Nicolae Dobrin. Bun prieten cu „Gâscanul”, lui Constantin Cârstea i se spunea „CFR-ul”, dar Gicu îl „alinta” cu „Ţărane”, şi nu se supăra.

 

Ultimul meci

În jurul orei 14.00, cortegiul funerar a intrat pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Era ultima apariţie al lui Constantin Cârstea pe stadionul pe care a avut atâtea bucurii, pe stadionul unde a lăsat o părticică din viaţa lui. A fost ultimul său meci, după care slujba celor trei preoţi i-au deschis drumul spre Dumnezeu.

Îndemnul lui „Tata Jean” a fost în zadar…

După F.C. Argeş, cu care a câştigat două titluri de campion, al doilea club în sufletul lui Cârstea a fost Gloria Bistriţa. Timp de 11 ani a antrenat echipa lui „Tata” Jean, şi n-a retrogradat niciodată. Ba mai mult, în anul 1994, Gloria Bistriţa avându-l antrenor pe Constantin Cârstea a câştigat Cupa României. Pe 8 august, atunci când boala l-a dus în comă, Jean Pădureanu i-a spus: „Hai Costele, revino-ţi şi nu mă lăsa la greu, pentru că trebuie să salvăm echipa de la retrogradare”.

Acum joacă fotbal cu Dobrin şi Prepurgel

De ieri, Constantin Cârstea a urcat la Dumnezeu şi va juca fotbal cu cei care i-au fost colegi la F.C. Argeş: Gicu Dobrin şi Gogu Prepurgel. Pe ultimul său drum, „CFR-ul” a fost condus de toţi foştii colegi de la F.C. Argeş. Au fost prezenţi Bebe Iovănescu venit de la Constanţa, Remus Vlad de la Bistriţa, precum şi prieteni din toată ţara.

Două camionete de coroane

Două camionete erau pline cu coroane şi flori. Erau coroane de la FRF; LPF, F:C: Argeş, Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu,de la Gică Craioveanu, Cristi Tănase, Balaur, Primăria Piteşti, CJ Argeş, Vasile Popa, Centrul de Copii şi Juniori „Leonte Ianovshi”, Dacia Mioveni, Primăria Mioveni, şi mulţi alţii. L-au condus pe ultimul drum primarul Tudor Pendiuc, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, chestorul şef al judeţului Olt, Ion Stoica, bun prieteni cu cel dispărut la numai 61 de ani, precum şi doamna Gica Dobrin.

Doamna Gica Dobrin a lăcrimat pentru prietenul lui Dobrin

„Aşa este viaţa asta… La un moment dat, suntem obligaţi să plecăm. Dar unii sunt luaţi parcă prea devreme. A fost bun prieten cu Gicu; se mai certau, mai beau un şpriţ împreună, iar acum s-au întâlnit acolo, sus, în cer. Dumnezeu să-l ierte!”, spunea doamna Dobrin.

Sfătuitorul de taină!

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, cel care s-a ocupat de F.C. Argeş în perioada 2001 – 2005, spunea ieri: „Constantin Cărstea a fost sfătuitorul meu de taină, atunci când echipa trecea prin momente grele. Era foarte priceput în tot ce făcea. Este mare păcat pentru că oamenii buni părăsesc această lume foarte devreme, când mai aveau multe de spus”.

„Va lipsi fotbalului, dar şi nouă”

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, i-a adus şi el un ultim omagiu lui Constantin Cârstea. „În ale fotbalului era mare meseriaş. Pe unde a fost, a lăsat multe în urma lui, de aceea a fost timp de aproape 30 de ani la F.C. Argeş şi 11 la Gloria Bistriţa. Mare păcat că s-a dus la ceruri atât de timpuriu. De azi înainte, Constantin Cârstea va lipsi fotbalului,  dar şi nouă”.

Un banner pentru eternitate

Galeria Argeşului, a purtat un banner pe fond negru pe care scria „O viaţă pentru Argeş ai jucat/ Vei rămâne de neuitat”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email