Şantier pe străzile din municipiu


Cartierul Progresu, Victoriei, Tudor Vladimrescu, Poştei, Petreşti, Tarniţa şi multe alte zone din municipiu vor deveni în această perioadă şantier cu multe şanţuri săpate şi utialje care fac zgomot. O parte din străzi vor fi asfaltate sau măcar pietruite şi, acolo unde este nevoie, va fi extinsă reţeaua de apă potabilă. Toate lucrările au fost curinse în planul de lucru al Serviciului Public de Gospodărie Comunală şi al Aquaterm-ului.

Străzi asfaltate şi noi locuri de parcare

Până la finalul acestui an, angajaţii SPGC vor continua programul de parcări, precum şi lucrările de reparaţii la străzi şi trotuare, pe o lungime de peste 25 de kilometri. Pentru arterele de circulaţie a fost prevăzută o cantitate de 5.000 de tone de asfalt, iar străzile cu pământ vor fi reparate cu 6.000 de tone de piatră de calcar. Lucrările din cartierul Confarg sunt pe ultima sută de metri, iar utilajele muncitorilor s-au mutat de câteva zile în cartierul Progresu. De aici, şantierul se va muta în cartierul Episcop Nichita şi apoi pe strada Posada. “În primul rând vrem să extindem partea carosabilă şi acest lucru va fi posibil prin micşorarea trotuarelor. La final, vrem ca şi această arteră de circulaţie să arate la fel ca strada Episcop Nichita”, a spus viceprimarul Costinel Vasilescu. De asemenea, strada Ghioceilor a fost cuprinsă în programul de asfaltări din acest an, alături de strada Tudor Vladimirescu.

Extinderea reţelei de apă potabilă

Încă de anul trecut, viceprimarul Costinel Vasilescu a spus că îşi doreşte ca până la sfârşitul anului 2009, toţi locuitorii din municipiu să beneficieze de apă potabilă. “În urma discuţiilor avute şi cu domnul Ion Bolovan de la Aquaterm, ne-am propus ca până în toamnă să încheiem acest program de alimentare cu apă”, a spus edilul. În prezent se lucrează la extinderea reţelei de furnizare a apei pe strada Făgetului. “S-au încheiat lucrările pe străzile Victoriei, Valea Sasului şi Valea Doamnei şi în aceste zone a fost făcută şi recepţia”, a precizat primarul Nicoale Diaconu. Conductele de apă vor fi schimbate şi pe străzile Păltiniş, Cireşilor şi Liniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email