Ansambluri din toate colţurile lumii la Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi”

În luna august, în judeţul Argeş se va desfăşura cea de-a XXX- a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Carpaţi”. Deschiderea oficială a evenimentului, care este inclus în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Argeşului şi Muscelului, va avea loc sâmbătă, 10 august, la Piteşti. La Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi” vor participa în acest an, pe lângă ansambluri importante din judeţ, formaţii din Brazilia, Venezuela. Mexic, Coreea de Sud, Ţara Galilor, Moldova, Bulgaria, Turcia şi Costa Rica. „Municipiul Curtea de Argeş va găzdui unul dintre spectacolele din cadrul festivalului, miercuri, 14 august. De asemenea, tot atunci, va avea loc, pe bulevardul Basarabilor, parada cântecului, jocului şi portului popular, la care vor participa ansamblurile populare din străinătate. Apoi, programul va continua cu un spectacol muzical-coregrafic deosebit, susţinut de grupurile folclorice”, ne-a spus Simona Hirică, director Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”.
Totodată, pentru a marca ediţia aniversară din acest an, va fi lansate o carte, dar şi un album foto cu cele mai frumoase momente din cadrul Festivalului „Carpaţi”.
Festivalul „Carpaţi” a debutat în anul 1975, la Curtea de Argeş, iar din anul 1990 are şi caracter internaţional. Schimburile culturale şi de idei contribuie la cunoaşterea umană, la îmbogăţirea orizontului spiritual al participanţilor, la întărirea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre delegaţiile din zona Argeşului şi alte regiuni de peste hotare. Evenimentul este înscris în calendarul Consiliul Internaţional al Organizatorilor de Festivaluri Folclorice, sub înaltul patronaj al UNESCO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email