Şansa Argeşului este eliberarea lui Cornel Penescu!

Finalul turului a găsit pe F.C. Argeş pe locul 4, unul care nemulţumeşte pe toată lumea: suporterii, conducerea, antrenorii şi jucătorii. Antrenorul Ionuţ Badea a susţinut ieri o conferinţă de presă şi a explicat actuala situaţie a echipei, precum şi motivele care au dus la respectiva clasare a echipei pe locul 4.

Cu moralul la pământ, au urcat pe primul loc!

Retrogradarea la masa verde a Argeşului, în urma scandalului de corupţie în arbitraj pentru care patronul Cornel Penescu a fost arestat pe 13 aprilie, a făcut ca jucătorii să înceapă ezitant campionatul, cu un eşec în faţa celor de la Tg. Mureş la Vâlcea într-un meci considerat pe teren propriu. Apoi echipa şi-a revenit, şi, încet dar sigur, F.C. Argeş a urcat pe primul loc, deşi conducerea avea restanţe la jucători şi antrenori.

Nu s-au antrenat două săptămâni

Vânzarea lui Cristi Tănase la Steaua i-a făcut pe fotbaliştii Argeşului să spere că vor fi plătiţi, dar milionul de euro primit de la Gigi Becali a intrat în contul firmei PIC şi au fost plătite alte datorii. Ca semn de protest pentru că nu-şi primeau banii restanţi, Tameş, Bălaşa, Boşneag, Dulcea şi colegii lor nu s-au mai antrenat timp de două săptămâni, chiar în mijlocul turului de campionat. Pe moment, acest lucru nu s-a observat, echipa câştigând meciuri importante, unul din ele la Mioveni în faţa Daciei.

Banii de la Becali

La sfârşitul lunii octombrie şi în noiembrie conducerea a plătit restanţele faţă de jucători: primele din returul campionatului trecut când echipa a evoluat în Liga I, precum şi ratele contractuale şi o parte din primele din acest tur de campionat. Astfel, jucătorii erau aproape la zi cu drepturile financiare. Mai erau de primit doar ultimele prime din actualul campionat.

Gafa conducerii

Banii pentru achitarea acestor datorii au venit ca a doua tranşă din transferul lui Tănase la Steaua. Înainte de finalul turului de campionat cu trei etape, când conducerea achitase datoriile faţă de jucători în proporţie de 90%, s-a făcut o mare greşeală, o adevărată gafă de management. Li s-a cerut jucătorilor să semneze un angajament prin care se obligau să nu mai depună memorii pentru a deveni jucători liberi de contract până la sfârşitul campionatului. Fotbaliştii au înţeles că acest lucru înseamnă simplul fapt că nu-şi vor mai primi banii până la finalul campionatului. Şi n-au semnat angajamentele cerute. În schimb, au pierdut pe linie ultimele trei meciuri pe care le mai aveau de disputat!!!

Adevăratul motiv

Şi aşa, F.C. Argeş a terminat turul pe locul 4… Antrenorul Ionuţ Badea spunea că s-au pierdut aceste meciuri datorită faptului că timp de două săptămâni nu s-au pregătit, iar la acest nivel, acest lucru se vede imediat. Părerea generală este că jucătorii n-au vrut practic să câştige acele meciuri…

Marea amărăciune…

„Sigur că este o mare amărăciune pentru ultimele trei eşecuri, dar este o explicaţie ştiinţifică: forma fizică precară datorată faptului că jucătorii nu s-au antrenat timp de două săptămâni, iar acest lucru a fost decisiv”, spunea Ionuţ Badea. Situaţia actuală a echipei este sinonimă cu cea de acum doi ani când echipa retrogradase din prima Ligă, mai spunea antrenorul Argeşului.
Andrei Penescu: „Aşteptăm ca Gigi Becali să ne dea datoria de 500.000 de euro”
Acum, F.C. Argeş este în vacanţă până pe 11 ianuarie. Din păcate, situaţia la nivelul conducerii, mai ales la partea financiară, este incertă. Nu se ştie cine va pleca, cine va veni, şi cum va fi rezolvată partea financiară. Andrei Penescu spunea că această problemă a banilor va fi rezolvată cu banii pe care Gigi Becali mai are să-i dea pentru Cristi Tănase. Conform spuselor lui Andrei Penescu, F.C. Argeş mai are de primit încă 500.000 de euro. „Trebuie să primim de la Steaua peste 26 de miliarde, din care avem de plătit la Administraţia Financiară 10 miliarde. Restul vom plăti drepturile jucătorilor”, spunea Andrei Penescu.

Tameş şi Ghiţă sunt în ultimele 6 luni de contract

Doi jucători ai Argeşului, Iulian Tameş şi Daniel Ghiţă sunt în ultimele şase luni de contract, şi au mari şanse de a pleca la alte grupări. Pentru Tameş sunt deja oferte. În aceste zile, cei doi se vor întâlni cu cei din conducere pentru a negocia o eventuală prelungire a contractelor.

Ce jucători vor veni de la echipa a doua

Conştient de faptul că lotul trebuie împrospătat, mulţi jucători fiind trecuţi de 30 de ani, Ionuţ Badea speră să poată aduce noi jucători la echipă, numai să fie buget pentru asta. Dacă nu, se va orienta spre fotbalişti din pepiniera clubului. „Avem în vedere mai mulţi jucători de la echipa a doua precum Ivănică, acesta debutând deja la echipa mare, Cotigă, Avramescu, Răuţă şi Rover Cârstea”, este de părere tehnicianul Argeşului.

Posturile deficitare

Antrenorul Ionuţ Badea spune că echipa are nevoie de mai mulţi jucători pe posturile de portar, fundaş stânga, fundaş central, atacant şi mijlocaş lateral. „În turul acestui campionat, 19 jucători au fost titulari, dar pregătirea în salturi ne-a făcut să avem un sfârşit dezamăgitor al turului de campionat”, mai spunea Badea.
„Situaţia actuală a clubului este incertă. Deocamdată nu locul ocupat de echipă este important, ci situaţia la nivelul conducerii. Firma PIC a intrat în insolvenţă, şi asta ne îngrijorează cel mai mult”, declara Ionuţ Badea. Singura şansă a Argeşului este eliberarea patronului Cornel Penescu. Surse bine informate susţin că patronul Argeşului va fi eliberat şi judecat în libertate, lucru care poate fi considerat ca salvator pentru F.C. Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email