Anotimpuri. Secvenţe. La Muzeul Municipal

Muzeul Municipal Curtea de Argeş a găzduit joi vernisajul unei expoziţii inedite, intitulată Anotimpuri. Secvenţe. Expoziţia cuprinde lucrări de aranjamente florale semnate de Paula Fulga şi picturi ale Mirelei Luca.

„Vernisajul expoziţiei era programat pentru luna martie, dar, din cauza pandemiei, a trebuit să-l amânăm. Marea supriză pe care mi-a făcut-o doamna Fulga a fost doamna Mirela, cu picturile domniei sale. Cred că trebuie să fim înconjuraţi de flori acolo unde locuim. Doamna Paula se ocupă de mult timp cu această artă a aranjamentelor florale, inclusiv cu ikebana, nu degeaba domnul acdemician Gheorghe Păun  a botezat-o Paula Ikebana Fulga, iar doamna Mirela Luca m-a cucerit din prima cu picturile sale”, a mărturisit managerul Muzeului, Ştefan Dumitrache.

„Creanga de măr expusă avea flori în martie, când trebuia să aibă loc expoziţia, acum nu mai are. Timpul trece, iar arta florilor este o artă trecătoare, există flori care nu rezistă decât câteva ore şi flori care trăiesc doar o zi. Expoziţia este acum, aici, pentru că de mâine florile vor începe să moară treptat, ca şi noi, de altfel”, a spus Paula Fulga.

„Am iubit dintotdeauna pictura şi m-am rugat să pot să fac ceea ce vedeţi dvs. astăzi. Tot de am făcut am făcut dintr-un preaplin sufletesc, de bucurie, de tristeţe, de durere, de tot ceea ce-ţi oferă viaţa”, a afirmat Mirela Luca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email