Angajat al Primăriei, vacanţă la Predeal pe banii cetăţenilor

Dintre toţi angajaţii primăriilor din zonă, cei de la Băiculeşti sunt cei mai norocoşi. Fie vară, fie iarnă câţiva dintre ei, pe rând, petrec vacanţe la hoteluri de trei sau patru stele la mare, în Deltă sau la munte, pe banii contribuabililor din comună. În vara aceasta, probabil din cauza pandemiei, excursiile nu au mai avut loc, dar acum, toamna, au revenit. În forţă, am putea spune, având în vedere anunţul de pe sistemul electronic de achiziţii publice.

Potrivit licitatiapublica.ro, Comuna Băiculeşti a achiziţionat, pentru un un curs de formare profesională ISU, servicii hoteliere hotel 3* Bulevard Elexus Boutique Predeal  în perioada 08.11-15.11.2020. Cursul se numeşte „ Gestionarea situaţiilor de urgenţă în instituţiile publice”, iar toată afacerea costă  3556.3 lei. Suma nu este mare, teoretic, dar e vorba despre banii cetăţenilor dintr-o comună mică, o localitate care are probleme de toate felurile, de la cazuri de covid la lipsa apei şi a asfaltului.

Pe site-ul de prezentare al hotelului scrie că „Elexus Boutique este fostul Hotel Robinson”, care „din 1926 a fost o prezenţă constantă pe harta turismului de pe Valea Prahovei”.

„Anul ăsta în vară nu a mai plecat nimeni, din cauza condiţiilor. Acesta e primul curs pe acest an”, ne-a spus primarul Niculaie Dragnea, proaspăt reales. În vacanţă la Predeal, la un hotel butique, săptămâna aceasta, e plecat şeful ISU pe comună, a precizat edilul, care a mai spus că banii au fost bugetaţi la începutul anului şi că nu e nicio problemă. De altfel, la fel ne spunea şi anul trecut şi în urmă cu doi şi trei ani, când au plecat la mare sau în Deltă mulţi angajaţi ai instituţiei pe care o conduce şi pentru următorii patru ani.

Cele mai frumoase vacanţe sunt pe bani publici în plin sezon turistic

Scriam în iulie 2019 că imediat cum vine vara apar şi vacanţele funcţionarilor publici plătite din bugetele locale. Gândiţi-vă că respectivii cursanţi plătiţi din banii publici mai beneficiază şi de vouchere de vacanţă, câte 1450 de lei de fes de funcţionar, deci pot avea două vacanţe gratis – una „de studii”,neapărat la hoteluri de trei sau patru stele, şi alta, tot gratis, cu voucherele de vacanţă.

În 2019, potrivit LicitatiaPublica.ro,comuna Băiculeşti (Primăria comunei Băiculeşti) a achiziţionat de la CENTRUL DE FORMARE APSAP „cursuri de perfecţionare 1”, pentru suma de 11680.1 de lei plus alte două cursuri care au costat 1790 de lei şi 1980 de lei, plus cazare pentru cursanţi, 5380 lei, două persoane.

În 2018, Primăria comunei Băiculeşti a cumpărat de la Harrison Consulting@Management S.R.L. mai multe cursuri de formare profesională – Curs Resurse Umane, Curs Achiziţii Publice, Curs Rolul secretarului U.A.T,  Curs Finanţe şi Contabilitate şi Curs Management în instituţiile publice. Toate se ţineau la Mamaia şi în Delta Dunării, între 30 iulie – 5 august şi 15 – 22 iulie. Cazarea s-a făcut la hoteluri de 3 şi patru stele, iar costul cazării a fost de  8102 pentru două dintre ele,  şi 12074 lei pentru celelalte trei.

Şi în 2017 primăria Băiculeşti a plătit zeci de mii de lei pentru cursuri şi cazare la un hotel de trei stele din Mamaia în perioada 31 iulie – 1 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email