Andrei Tavă, chimistul de la Şcoala Bârseşti, calificat la Olimpiada naţională

Andrei Tavă este elev în clasa a opta la Şcoala Bârseşti din Tigveni şi s-a calificat la faza naţională a olimpiadei de chimie, ocupând locul I la faza judeţeană. Este un adolescent serios şi deştept. Pasionat de istorie, chimie, matematică şi literatură, Andrei este un elev pe care orice şcoală şi l-ar dori, şi orice profesor ar fi mândru să îl aibă la cursuri.

„Mă consider o presoană ambiţioasă, foarte curioasă, cu o personalitate puternică. Doresc să urmez exemplul fratelui meu, Alexandru Tavă, în vârstă de 23 de ani, absolvent al Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”, în prezent student în anul IV la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, se caracterizează Andrei în câteva cuvinte. Am stat de vorbă cu el despre şcoală şi despre pasiunile pe care le are.

-La ce olimpiade ai participat, unde,când, ce rezultate ai obţinut?Description: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Anul acesta am participat la Olimpiada de Istorie faza locală, unde am obţinut locul II, calificat la etapa judeţeană; la Olimpiada de Limba Şi Literatura Română faza locală, unde am obţinut 98 de puncte şi la Olimpiada de Chimie, faza judeţeană, unde am obţinut locul I, calificat la etapa naţională. Am mai participat şi la Concursul „Noi şi Chimie”, pe grupe, unde am obţinut locul I din judeţ şi locul 9 pe ţară.

Anul trecut am participat la Concursul de Chimie „Raluca Rîpan”, unde am obţinut locul I la faza judeţeană şi am participat la faza naţională, care s-a desfăşurat la Botoşani, unde am obţinut diplomă de participare. De asemenea am participat şi la alte concursuri de chimie unde am obţinut rezultate bune.

În clasa a VI-a am participat la olimpiadele de matematică şi limba română, fazele locale şi la Olimpiada de Limba Română pentru elevii din mediul rural, „Universul Cunoaşterii prin Lectură”, unde am obţinut menţiune.

De asemenea am participat la olimpiade şi concursuri şi în clasele a IV-a şi a V-a: la limba română şi la matematică.

-Care e materia ta preferată şi de ce?

Nu am o singură materie preferată, insă am o înclinaţie deosebită către ştiinţele exacte.

-De ce chimie, şi de ce istorie?

Încă de la o vârstă fragedă, am avut o pasiune pentru ştiinţe, printre care şi chimia, citind multe enciclopedii ştiinţifice, pasiune ce a fost „cultivată” în clasa a VII-a când am început să studiez chimia în şcoală cu doamna profesoară Nedelea Cristina, căreia îi mulţumesc pentru efortul depus şi încrederea acordată. Chiar dacă doamna profesoară Nedelea Cristina nu mai predă în şcoala noastră, eu am rămas pasionat de chimie şi sub îndrumarea doamnei profesoare Ionela Stan. Cât despre istorie, pot spune că sunt interesat de trecut, vizionând multe documentare istorice şi am o curiozitate de a afla mereu informaţii noi.

-La ce liceu vrei să mergi?

Doresc să merg la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, liceu urmat şi de fratele meu Alexandru Tavă, care a terminat liceul în anul 2013, fiind şef de promoţie şi avănd cea mai mare notă din Curtea de Argeş la BAC.

-Ce vrei să te faci când vei fi mare, ce carieră ţi-ar plăcea?

Cănd mă fac mare doresc să lucrez în domeniul cercetării sau să devin profesor.

-Care sunt pasiunile tale ? Mai ai timp pentru ele?

Sunt pasionat de jocurile pe calculator, dar acest hobby nu-mi influenţează negativ activitatea şcolară, de drumeţiile la munte şi de astronomie.

-Cum ar trebui să fie profesorul ideal?

Profesorul ideal ar trebui să fie deschis în faţa elevilor, comunicativ şi creativ în privinţa predării lecţiilor.

-Câte ore pe zi înveţi?

Nu sunt genul de copil care studiază non-stop, am o capacitate de reţinere foarte mare, sunt atent la ore şi reţin mare parte din lecţie din clasă. Atunci când mă pregătesc pentru teze, concursuri sau olimpiade, studiez în jur de 3-4 ore pe zi.

-Cum decurge o zi obişnuită pentru tine? Care a fost cea mai frumoasă zidin viaţa ta de până acum?

Dimineaţa, între orele 8 şi 14 am cursuri. Când ajung acasă, iau prânzul, apoi mă odihnesc până la ora 16. Între orele 16 şi 18:30, fac temele şi studiez, iar după cină mă joc pe calculator. În jurul orei 22 mă culc. Cea mai frumoasă zi din viaţa mea a fost anul trecut, în vacanţa de vară, când, împreună cu părinţii am cucerit primul meu vărf: Vârful Omu din Piatra Craiului.

-Cum te vezi peste 10 ani şi mai ales unde?

Peste 10 ani, mă văd student la master, sper că într-o universitate de prestigiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email