Andrei Penescu îşi strigă nedreptatea şi disperarea: Trădat de Ionuţ Badea, umilit de Primărie, păcălit de Becali şi cu tatăl la închisoare

Situaţia clubului F.C. Argeş după plecarea antrenorului Ionuţ Badea este cât se poate de ambiguă. Cel mai tânăr patron din fotbalul românesc, Andrei Penescu,  explică starea de fapt a clubului fanion din Argeş. Trădat de antrenor, umilit de Primărie, amânat de Gigi Becali şi cu tatăl ţinut pe nedrept în închisoare, Penescu junior îşi strigă nedreptatea.

„Ionuţ Badea ne-a trădat şi trebuie să primim 200.000 de euro”

Cum a plecat antrenorul Ionuţ Badea de la F.C. Argeş la Internaţional Curtea de Argeş?
– A fost decizia lui, cu toate că mai avea contract cu F.C. Argeş încă doi ani şi jumătate. În contract este o clauză care stipulează faptul că, în cazul în care va pleca, va trebui să primim 200.000 de euro. Deocamdată n-am primit aceşti bani, dar noi îi aşteptăm. Dacă nu vom primi aceşti bani, vom face memoriu la forurile competente.
Ionuţ Badea ce spune?
– A luat contractul acasă şi l-a studiat, după care a spus că vom primi banii. Noi aşteptăm.
Este o pierdere importantă plecarea lui Badea la F.C. Internaţional?
– Sigur că este o pierdere. Din păcate, m-a dezamăgit caracterul de care a dat dovadă. Ionuţ Badea nu trebuie să uite că tatăl meu a avut mare încredere în el şi l-a numit antrenor principal atunci când nimeni nu avea încredere în el, iar acum când ne este greu, ne-a trădat…

„Dacă ar şti, Nicolae Dobrin s-ar răsuci în mormânt”

F.C. Internaţional Curtea de Argeş va juca în retur pe stadionul „Nicolae Dobrin”?
– Aşa se pare. Este o mare nedreptate, un lucru strigător la cer! Cred că nea Gicu se răsuceşte în mormânt că pe stadionul care îi poartă numele va juca o echipă care nu are nicio legătură cu el. Nu ştiu cum Primăria municipiului Piteşti a dat avizul ca Internaţional să joace pe stadionul „Nicolae Dobrin”.
Cu patronul Interului, Benone Lazăr, aţi discutat?
– Unchiul meu, Ilie Penescu, a vorbit cu dumnealui, dar nu a fost decât o „scăldare” a problemei. Eu aveam o impresie bună despre domnul Benone Lazăr care este un om de onoare, şi prieten cu tata. După cele întâmplate în ultimul timp, cu antrenorul Badea şi stadionul, a demonstrat exact contrariul. Nu ştim cum n-o să-i fie ruşine să dea ochii cu noi zi de zi la stadion, ştiind că are să ne dea bani şi că a venit pe acest stadion fără ca nimeni să fie de acord cu asta, mai puţin Primăria.
Suporterii Argeşului ce spun despre acest lucru?
– Şi ei sunt foarte supăraţi şi contrariaţi de această situaţie pe care nu o acceptă. Nu se respectă istoria clubului F.C. Argeş şi o batjocoresc…

„Domnul Becali are să ne dea 700.000 de euro, iar noi avem de dat la Fisc 200.000”

Cum este cu banii pe care trebuie să-i primiţi de la Gigi Becali?
– Avem de primit 700.000 de euro încă din luna noiembrie pentru transferul lui Cristi Tănase, dar până acum n-am primit nimic.
Becali spune că nu a dat banii pentru a nu-i lua Fiscul, şi doar clubul F.C. Argeş să beneficieze de ei.
– Domnul Becali, pe care eu îl respect foarte mult şi pentru că este singurul care îi ia apărarea tatălui meu pentru că este ţinut în închisoare pe nedrept,  este foarte abil în astfel de situaţii. Noi avem datorii la Fisc de 200.000 de euro, TVA-ul pentru transferul lui Cristi Tănase, iar domnul Becali trebuie să ne dea 700.000 de euro, iar diferenţa de 500.000 de euro trebuie să o primim oricum. Cei 200.000 de euro oricum  îi vom plăti către Fisc.
Vasile Turcu se implica la F.C. Argeş dacă Primăria îi dădea Serviciul de Salubritate din Piteşti!
Este adevărat că Vasile Turcu a vrut să cumpere clubul F.C. Argeş?
– Nu este nimic adevărat. Domnul Turcu ar fi vrut să se implice la F.C. Argeş, dar nu să cumpere clubul, numai cu condiţia ca Primăria să-i dea Serviciul de Salubritate!
Se spune că Nicolae Badea de la Dinamo va veni să negocieze transferul lui Cătălin Doman.
– Poate să vină, dar Doman nu-i transferabil.
Contractul lui Iulian Tameş expiră la sfârşitul campionatului, şi spune că nu a fost contactat pentru a i se prelungi. Nu mai are F.C. Argeş nevoie de el?
– Cum să nu mai avem nevoie de un jucător ca Tameş? Chiar în aceste zile voi discuta cu el şi îi voi propune prelungirea contractului în aceleaşi condiţii financiare ca până acum.

„Cui a dat tata mită?”

Aveţi puterea financiară să susţineţi clubul?
– Avem, şi nu o să-l vindem, chiar dacă firma PIC a intrat în insolvenţă. Mai avem     şi alte afaceri şi vom susţine echipa.
La tatăl tău ai mai fost?
– Avem dreptul la patru vizite pe lună şi la un telefon săptămânal. Noi sperăm să iasă cât mai repede pentru că este reţinut de aproape 10 luni. Ştiţi ce nu înţeleg eu? Este acuzat de dare de mită, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 ani. Dar ca să dai mită, trebuie ca cineva să o primesacă. Pentru cei care iau mită, pedeapsa este de la 5 la 15 ani, dar nimeni din cei cărora se spune că tata a dat mită, adică unor arbitrii, nu este arestat. Şi atunci cui a dat mită de este ţinut la închisoare de 10 luni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email