Andrei Penescu, cel mai tânăr patron din fotbalul românesc: „Anul acesta, Moş Crăciun n-a venit la mine…”

Pentru F.C. Argeş şi patronul Cornel Penescu, anul 2009 a fost unul cât se poate de rău. Echipa a fost retrogradată din Liga I, cu toate că terminase campionatul pe locul 10, patronul a fost arestat în luna aprilie, iar acum a rămas şi fără antrenor, Ionuţ Badea plecând la F.C. Internaţional Curtea de Argeş. După ce a fost mai multe etape pe primul loc în liga secundă, Argeşul a terminat turul de campionat pe locul 4. Andrei Penescu îi ţine locul tatălui său, fiind la 18 ani şi jumătate cel mai tânăr patron din fotbalul românesc.

De Crăciun, 30 de minute în vizită la penitenciar

Cum a plecat antrenorul Ionuţ Badea de la F.C. Argeş, pentru că mai avea contract până în 2012?
– Simplu. Este o clauză în contract care stipulează faptul că poate pleca oricând, în anumite condiţii.
Pe cine aduceţi în locul lui?
– Vom vedea în aceste zile. Încă n-am avut timp să ne orientăm la noul antrenor.
Sunt zvonuri că vor pleca şi o serie de jucători precum Doman, Tameş şi Năstăsie…
– Sunt doar zvonuri. Pe noi nu ne-a contactat nimeni pentru a transfera vreun jucător. Singura ofertă a venit pentru Cătălin Doman de la un club din străinătate, dar numai la nivel de discuţii, fără nimic concret.
Cu tatăl tău, Cornel Penescu ai mai discutat despre F.C. Argeş?
– Am fost în vizită la la el chiar de Crăciun, şi am discutat multe… Păcat de faptul că nu am avut prea mult timp la dispoziţie. De fotbal n-am apucat să vorbim, şi nici nu ştiam că Ionuţ Badea nu mai era la noi.

Şorici, sarmale, tobă, cozonac şi fructe

Cât a durat vizita?
– Numai 30 de minute. Am fost cu mama şi sora mea mai mică.
Şi ce i-aţi dus?
– Ce se mănâncă de sărbători: şorici, sarmale, tobă, cozonac, fructe.
Cum se simte după aproape 9 luni de detenţie?
– Acum s-a îngrăşat 11 kilograme, după ce la început slăbise vreo 6-7… Stă într-o cameră în care sunt 12 oameni de abia se pot mişca, iar paturile sunt suprapuse. Am înţeles că unii din ei sunt condamnaţi pentru crime…
Sunt primele sărbători fără tatăl tău în mijlocul familiei.
– Aşa este. Cu toţii suferim foarte mult că nu-l avem lângă noi, dar trăim cu speranţa că se va face dreptate şi va ieşi din închisoare.

Peste 4.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă!

Ce ţi-a adus Moş Crăciun?
– Nimic. Anul acesta Moşul n-a venit. Nu am făcut pom nici acasă, nici la firmă, aşa ca până acum. De ce să împodobim casa dacă tata nu este cu noi? A fost cel mai trist Crăciun, şi aşa va fi şi Revelionul…
O să vindeţi clubul F.C. Argeş?
– Dacă ar fi după mine, l-am vinde, dar tata nu vrea şi mergem mai departe, chiar dacă avem probleme financiare ca toate echipele din fotbalul românesc.
Acum mai aveţi datorii la jucători?
– Suntem aproape la zi cu plăţile. Trebuie să mai primim de la Gigi Becali încă 600.000 de euro, plus TVA, pentru transferul lui Cristi Tănase. Cu aceşti bani ne vom descurca până la finalul campionatului. Dacă eu am înţeles dificultăţile pricinuite de criza financiară şi întârzierea la plăţi, jucătorii noştri n-au înţeles şi ştiţi ce s-a întâmplat în tur când n-au vrut să se mai antreneze.
De la arestarea domnului Penescu, grupul de firme a avut de suferit?
– Cum să nu? Atunci aveam 4.300 de angajaţi, iar acum mai avem câteva sute! Mulţi oameni au avut de suferit, foarte mulţi. Dacă ar fi fost tata, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email