Cel mai bun absolvent de liceu din Curtea de Argeş spune că nu ştie dacă va rămâne în ţară

Ne aflăm în plin bacalaureat de toamnă, aşa că ne-am gândit că nu ar fi rău să ne amintim de cei care au scăpat de stresul acestui examen din vară. La Curtea de Argeş un singur elev a luat aproape 10 la bac, adică 9,90, a avut o vară liniştită şi abia aşteaptă luna octombrie să meargă la facultate. Am vorbit cu Alexandru Tavă, căci despre el e vorba, despre şcoala pe care a absolvit-o, despre profesorii pe care i-a avut, şi despre planurile sale de viitor.

Ce a însemnat pentru tine experienţa de licean la Colegiul Naţional Vlaicu Vodă?
– Cei  patru ani în care am fost elev al liceului au fost pentru mine cei mai frumoşi ani din viaţă, de până acum. Am reuşit să acumulez cunoştinţe într-o manieră plăcută, îmbinând eficient utilul cu plăcutul.
Ai avut modele dintre profesori? Dar antipatii? Te-au influenţat în studiul materiei pe care o predau?
– Nu am avut un model dintre profesori, însă am învăţat câte ceva de la fiecare. Sigur că fiecare profesor are propriul mod de a preda, acest lucru reflectându-se în interesul meu pentru materia respectivă.
Cum te-ai pregătit pentru examenul de bacalaureat? Consideri că a fost un examen dificil?
– Am tratat examenul de bacalaureat cu maximă seriozitate şi am muncit foarte mult pentru a-l promova cu o notă cât mai bună. Le mulţumesc domnilor profesori care şi-au făcut datoria la clasă şi celor care m-au susţinut. Eu consider că a fost un examen destul de dificil, datorită importanţei pe care o are în viaţa unei persoane.
Ce planuri ai pentru viitor?
– Am fost admis la facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii şi îmi doresc  să continui, astfel încât la sfârşitul anilor de facultate să mă mândresc cu rezultate la fel de bune ca la terminarea liceului.
De ce ai ales o facultate în România? Ai de gând să rămâi în ţară pe viitor?
– Sunt de părere că şi în România sunt facultăţi care pregătesc corespunzător studenţii. Încă nu ştiu dacă voi rămâne în ţară sau nu, depinde de oportunităţile pe care le voi avea în viitor.
Ce visuri aveai când ai intrat la liceu, ţi le-ai îndeplinit ?
– Când am intrat la liceu îmi doream foarte mult să demonstrez că pot face faţă unor cerinţe mult mai mari decât în şcoala generală, chiar dacă veneam din mediul rural.  Am încercat întotdeauna să devin mai bun, să evoluez, iar la terminarea liceului am reuşit acest lucru.
Ce îţi va lipsi din oraş când vrei pleca la facultate?
– Sunt foarte multe lucruri legate de Curtea de Argeş, de care m-am ataşat foarte mult. Probabil că cel mai mult o să îmi lipsească liniştea şi atmosfera plăcută a acestui oraş mic, dar foarte frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email