An nou, obiceiuri vechi La Curtea de Argeş gunoiul se aruncă la întâmplare

Nimănui nu-i place mizeria, însă acest lucru nu îi împiedică pe unii dintre cetăţenii municipiului să arunce gunoiul la întâmplare. Astfel, apar focare de infecţie, se poluează mediul şi sunt cheltuiţi bani publici pentru salubrizare acestor locuri. Toate acestea se întâmplă din cauza nepăsării unora dintre argeşeni, în special a celor care sunt certaţi cu bunul simţ.
Deşi a trecut aproape o lună din noul an, obiceiurile nu s-au schimbat, iar dorinţa argeşenilor de a avea un oraş curat este departe de a fi împlinită. În continuare la Curtea de Argeş deşeurile şi chiar resturile menajere sunt aruncate la întâmplare şi nu doar în locurile ferite. Spre exemplu, în fiecare zi, pe Bulevard mizeria este ca la ea acasă. Coşurile de gunoi stradale sunt folosite drept pubele de colectare a gunoiului. Foarte multe persoane aruncă în fiecare zi sacii cu gunoi menajer chiar în coşurile amplasate la marginea trotuarului, care devin practic neîncăpătoare. „Sincer, nu-mi place ceea ce văd”, ne-a spus un argeşean în momentul în care l-am întrebat ce părere are despre modul în care arată oraşul. „Însă nu avem ce să facem, pentru că tot noi oamenii sunt de vină. Nu este normal să arunci gunoiul menajer la coşurile acestea, chiar dacă ele sunt mari şi încăpătoare. Sacii cu gunoi ar trebui aruncaţi la pubele, care sunt împrejmuite de ţarcuri”, mai spune acelaşi cetăţean.
La aspectul dezolant contribuie din plin şi câinii maidanezi, care, înfometaţi fiind, nu se lasă până nu răvăşesc gunoiul pe trotuar, chiar pe bulevardul Basarabilor, pentru a găsi ceva de mâncare. „Câinii caută şi ei să mănânce ceva. Din cauza asta scot sacii de gunoi afară, pentru că simt miros de mâncare. Sunt anumite locuri în care, în fiecare zi, sunt gunoaiele întinse pe trotuar. Degeaba se ridică gunoiul în fiecare zi dacă nu se păstrează curăţenia”, spune un alt cetăţean.
Până în momentul în care cetăţenii vor da dovadă de simţ civic, în continuare pe Bulevard se va face „slalom” printre pet-uri ambalaje de plastic sau chiar scutece de copii folosite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email