Amplă acţiune a poliţiştilor din Argeş

Astăzi, 03 martie, la nivelul județului Argeș, a avut loc o acțiune, în sistem integrat, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special al oboselii la volan, dar și pentru verificarea transportului rutier de marfă și persoane, informează IPJ Argeş.

La acțiune au participat polițiști argeșeni din structurile rutiere, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, Serviciul pentru Imigrări Argeș, dar și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutier – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș și Registrul Auto Român.

“Activitatea a avut ca obiectiv principal prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul oboselii la volan, cunoscut fiind faptul că aceasta reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul nostru fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucrainieini, polițiștii argeșeni au desfășurat o acțiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan.

Polițiștii au oprit în trafic vehicule care parcurg o distanță considerabilă și au oferit șoferilor, dar și pasagerilor cafea, ceai și sfaturi preventive, atât în limba engleză, cât și în limba ucraineană”, potrivit unui comunuicat al Poliţiei argeşene.

 

 

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email