Amintirile Prinţului din Trivale


La 7 aprilie se va lansa DVD-ul cu faze memorabile din cariera marelui fotbalist Nicolae Dobrin. DVD-ul va putea fi găsit în Gazeta Sporturilor.
În anii 1981 – 1982, Dobrin s-a transferat la CS Târgovişte. Transferul l-a realizat singur şi a primit 300.000 de lei la semnătură. Pentru 15 luni cât a jucat la Târgovişte, Dobrin a primit în total peste 500.000 de lei.

5.000 de spectatori la un antrenament!

„Am fost la primul antrenament la Târgovişte într-o zi de luni. La 10.30 când am ajuns la stadion nu mi-a venit să cred ce am văzut: peste 5.000 de spectatori care au plătit 10 lei biletul, ca la un meci derby! Era incredibil ca la un antrenament să fie prezenţi peste 5.000 de spectatori. Astăzi nici la meciurile din campionat nu sunt atâţia spectatori. Unde mai pui că echipa din Târgovişte era în divizia B…”, povestea Dobrin. După promovare, CS Târgovişte a jucat contra lui F.C. Argeş pe care a învins-o cu 1 – 0 prin golul marcat de Ene din centrarea lui Dobrin. Eşecul l-a înfuriat pe prim secreterul judeţului care i-a spus lui Bebe Barbu, preşedintele de atunci al clubului F.C. Argeş să-i taie lumina şi gazele la apartamentul din Piteşti!

600.000 de lei pentru tentativa de transfer la Universitatea Craiova

Poetul Adrian Păunescu a vrut să-l transfere pe Dobrin la Universitatea Craiova, tentativă eşuată însă, dar în urma căreia Gicu Dobrin s-a ales cu 600.000 de lei! „Răpit” practic de la F.C. Argeş, Dobrin a primit de la Universitatea Craiova suma de 300.000 de lei pentru a semna, dar nu a primit drept de joc, şi timp de şase luni nu a jucat. A revenit apoi la Piteşti şi a cerut 300.000 de lei conducerii de la F.C. Argeş pentru a returna banii celor de la Universitatea Craiova. Bucuroşi că „Gâscanul” a revenit la echipă, cei din conducerea de la „Judeţ” i-au dat cei 300.000 de lei să-i returneze Craiovei, deoarece Gicu spunea că nu-i mai are. „Mi-au dat banii să-i duc la Craiova, şi au trimis cu mine un securist pentru a fi siguri că returnez banii. Când am ajuns la sediul clubului, m-am dus la WC, am luat banii din punga în care erau şi i-am ascuns prin buzunare, la sân şi în cămaşă. Celor de la Craiova le-am spus că nu mai am să le dau banii pentru că i-am cheltuit. Oamenii au înţeles şi n-au mai zis nimic… Aşa am rămas cu 600.000 de lei pentru cele 6 luni în car n-am jucat”, povestea Gicu Dobrin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email