Amenzi pentru cei care nu spală geamurile şi nu întreţin faţadele

Consiliul Local Curtea de Argeş a adoptat, marţi, o hotărâre care nu are nicio legătură cu ce a decis vreun Consiliu din 1990 încoace. Conform acesteia, proprietarii spaţiilpr comerciale care nu le întreţin pot fi amendaţi.

„Deţinătorii imobilelor cu destinaţie comercială, prestări servicii sau producţie au obligaţia să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea frimelor şi a faţadelor, inclusiv spălarea, curăţarea şi zugrăvirea periodică a acestora”, se arată în decizia menţionată. În perioada în care spaţiile nu sunt folosite, deţinătorii cu orice titlu a acestora sunt obligaţi să acopere suprafaţa vitrată cu „materiale unitare şi uniforme în culoarea şi nuanţa materialelor de finisaj exterior sau în culoarea alb astfel încât să împiedice vederea în interiorul clădirii”. Pe gemurile spaţiilor goale pot fi puse doar anunţuri privind vânzarea sau închirierea lor, au mai decis aleşii locali. Cei care nu respectă hotărârea vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei.

„Sunt locaţii dezolante, cu geamuri sparte, neîngrijite, cele care nu sunt folosite. Dau un aspect neplăcut oraşului”, a motivat primarul Constantin Panţurescu proiectul de hotărâre, iar consilierii locali au fost de acord.

Dumitru Tudor, proprietarul celor mai multe astfel de spaţii, goale şi dezolante, a fost prezent la şedinţă şi a spus că „o asemenea hotărâre ar fi trebuit luată după ce ar fi fost supusă dezbaterii publice şi discutată cu oamenii de afaceri din domeniu”. Tudor, patronul SC Vidraru, a ajuns la şedinţă după ce proiectul de hotărâre fusese deja votat, aşa că obsevaţiile sale nu au avut niciun efect. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email