Amendă de 500 de milioane pentru Aquaterm

Şi totuşi, în ciuda celor care contestă asta, la Curtea de Argeş există o staţie de epurare, numai că aceasta are o eficienţă de sub 50%, potrivit referentului superior de la Compartimentul de Investiţii din cadrul Primăriei, Constantin Porceanu. „Utilajele şi echipamentele aferente staţiei de epurare prezintă un grad de uzură fizică şi morală foarte avansată, eficienţa staţiei de epurare este de sub 50%, fapt ce a determinat instituţiile de monitorizare şi control abilitate, Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea şi Garda Naţională de Mediu, să perceapă penalităţi şi amenzi substanţiale pentru depăşirea concentraţiilor la parametrii prevăzuţi în normativul NTPA 001”, potrivit referatului realizat de Porceanu. Din aceste motive, Consiliul Local a plătit 800 de milioane pentru un studiu de fezabilitate pentru „înfiinţarea staţiei de epurare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară şi a instalaţiei de primire vidanjă în municipiul Curtea de Argeş”.
Un alt studiu de fezabilitate pentru o staţie de epurare a fost plătit de municipalitate în 2008. La şedinţa din 30 septembrie 2008 a fost aprobat un proiect de hotărâre referitor la realizarea unui „Studiu de fezabilitate modernizare şi retehnologizare cu extindere treapta chimică staţie de epurare şi Studiu de impact asupra mediului la epurare”. Studiul doar a fost plătit, căci staţia nu a fost amenajată niciodată. Acum, edilii spun că studiul nu mai e bun, deşi a fost actualizat în 2010, pentru că treapta chimică nu mai e permisă.
„Trebuie făcut ceva ca să nu mai dăm amenzi!”
„Vechiul studiu de fezabilitate era cu treaptă chimică, şi nu mai e permis”, a spus primarul Diaconu, adăugând „Trebuie să facem ceva că altfel suntem penalizaţi. Aquatermul a plătit deja o amendă de 500 de milioane, nu mai putem risca”. Noul studiu de fezabilitate plătit cu 800 de milioane şi realizat de SC Acolada Construct SRL din Bucureşti, e valabil doi ani. Dacă nu e pus în practică nici acesta, şi se întâmplă cu el acelaşi lucru care s-a întâmplat şi cu cel din 2008, adică nimic, Aquaterm poate fi amendat din nou oricând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email