Amenajarea parcului fotovoltaic, pe ultima sută de metri

6 locuri de munca nou create, din care 4 pentru bărbaţi şi 2 pentru femei, plus o economie substanţială la facturile de energie pentru instituţiile publice din Curtea de Argeş sunt doar câteva dintre rezultatele pe care municipalitatae speră să le obţină după ce parcul fotovoltaic va fi gata. Parcul este în curs de amenajare în cartierul Tarniţa

Primăria Curtea de Argeş a atribuit contractul pentru construirea parcului fotovoltaic unei firme din Voluntari. Astfel, „lucrările de executare a unui parc fotovoltaic pentru producerea energiei electrice din resurse regenerabile prin utilizarea panourilor fotovoltaice cu concentrare” vor fi realizate pentru 8,9 milioane de lei, fără TVA. Lucrările care trebuie realizate presupun instalarea unui număr de 19 module fotovoltaice cu concentrare precum și construcțiile, instalațiile și dotările aferente tenologiei, conform caietului de sarcini.

Primarul a cerut programul de lucru al executantului, ca să verifice dacă lucrarea va fi gata la timp. „Am cerut graficul de lucru constructorilor şi ne-au spus că lucrarea va fi gata până la sfîrşitul lui noiembrie”, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu.

 

După ce proiectul va fi gata, la sfârşitul lunii viitoare, municipalitatea se aşteaptă ca economia la factura pentru curentul consumat de Primărie, de şcoli şi grădiniţe, precum şi de alte instituţii publice subordonate Primăriei să fie serioasă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email