Amenajarea dormitorului – care sunt corpurile cheie

După cum ştii dormitorul este o încăpere cu importanță deosebită. Aici te odihneşti, te schimbi şi sudezi relații.
Pentru a beneficia de starea de relaxare mult dorită este esenţial să amenajezi inteligent această încăpere. O primă regulă ține de aglomerare. Dormitorul nu trebuie încărcat cu corpuri inutile, cele selectate trebuie să fie optimizate ca dimensiuni şi compartimentare. Piesele cheie care trebuie integrate sunt patul, garderoba şi noptierei.
Paturi matrimoniale – care sunt cele mai potrivite
Când vrei să achiziţionezi patul pentru dormitor trebuie să analizezi cu atenție o serie de aspecte. În primul rând trebuie să te găsești dimensiunea potrivită. Acesta nu trebuie să fie prea mare, să acapareze tot spaţiul din încăpere, însă nu trebuie să fie nici prea mic, să nu îţi asigure spaţiul de odihnă necesar. Când spui paturi matrimoniale spui versatilitate, pentru că aceste piese sunt gândite inteligent şi pot fi soluţii de depozitare eficiente. Deci paturile introduse în dormitor pot păstra şi o serie de obiecte, sau lenjerii. Poţi alege paturi cu lăzi pe șine sau paturi cu sisteme pneumatice care oferă un volum mare pentru depozitare.
Garderoba – mobilier cu stil
Dressingul, şifonierul sau cum mai este cunoscută garderobă, asigura spațiu pentru depozitarea articolelor de îmbrăcăminte, a lenjeriilor de pat şi a altor obiecte personale. Aceasta trebuie fie corect compartimentate şi să asigure susţinerea eficientă a lucrurilor. Rafturile şi barele pentru atârnarea umeraşelor sunt esenţiale. Alege garderoba potrivită în concordanţă cu dimensiunea încăperii. Acordă un plus de atenţie sistemelor de închidere, nu îţi doreşti ca uşile să scârţie sau să nu se închidă corect.
Noptierele – utile şi cochete
Noptierele sunt acele piese pe care le montezi în apropierea patului matrimoniale Sunt cu adevărat eficiente pentru că asigură spaţiu de depozitare valoros, totodată îţi permit să păstrezi la îndemâna cană cu apă sau cartea preferată. Tot pe noptiera găseşti locul corpului de iluminat decorativ, pe care îl foloseşti pentru beneficia de lumină difuză. Şi aceasta trebuie să completeze în mod natural încăperea, să nu încarce ori să nu creeze disconfort.
Când spui dormitor, spui confort, de aceea corpurile de mobilier integrate trebuie să se potrivească cu personalitatea ta. Alege corpuri cu estetică care te reprezintă, care te pun în valoare şi care te inspiră. Pentru că nu vrei să înlocuieşti mobilă din dormitor foarte des, este esenţial să te orientezi către calitate. Alege mobilier bun, în culori potrivite, te vei bucura de un decor relaxant.
Sursa de imagine:
Svet_Feo / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email