Ambulanţele de la Curtea de Argeş trebuiau casate de mult

Serviciul de Ambulanţă din Curtea de Argeş se confruntă cu o lipsă acută de personal. Astfel, medicii şi asistentele aleargă, pur şi simplu, de la un caz la altul, asta în condiţiile în care numărul de intervenţii zilnic a crescut în ultima perioadă. Această problemă se „traduce” de cele mai multe ori printr-un timp mai îndelungat de intervenţie, timp care de cele mai multe ori este preţios, având în vedere faptul că de mâinile medicilor depinde viaţa unor oameni ce au nevoie de ajutor.
Deşi Serviciul de Ambulanţă din Curtea de Argeş deserveşte un teritoriu vast, cu aproximativ 100.000 de locuitori, în prezent se lucrează cu două sau trei echipaje pentru fiecare tură. „Lipsa personalului este o problemă veche. Acum lucrăm cu două sau trei echipaje pe tură, asta în cel mai bun caz. Cel mai dificil este în perioada în care oamenii trebuie să îşi ia concediul de odihnă, iar numărul personalului scade din nou. Totodată, şi numărul intervenţiilor a crescut în ultima vreme şi de ceva timp se menţine constant. Însă, din fericire nu ne-am confruntat cu cazuri grave şi nu am avut probleme serioase”, a declarat dr. Marius Popescu, coordonator Serviciul de Ambulanţă Curtea de Argeş.
La solicitări noi, ambulanţe vechi!
Lipsa personalului nu este singura problemă cu care se confruntă medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă din municipiul nostru. Urgenţele medicale sunt rezolvate cu maşini vechi, care ar fi trebuit scoase de mult din uz. Unele dintre acestea au o vechime de opt ani de zile, iar legea prevede să nu mai fi folosite, iar alte salvări au depăşi cu mult numărul de kilometri faţă de rulajul normal. Pentru medici aceste maşini reprezintă un risc suplimentar, având în vedere că se pot strica în orice moment, chiar atunci când merg la o intervenţie. „Avem şi noi maşini vechi, care au opt ani de zile. Conform normelor legale în vigoare acestea nu ar mai trebui folosite. De asemenea, altele au sute de mii de kilometri şi în mod normal nu ar mai trebui să mergem cu ele de la limita de 250.000 de kilometri. Unele s-au mai stricat şi au fost duse la reparat. Avem o singură ambulanţă mai nouă, care ne-a fost adusă în acest an”, a mai spus dr. Marius Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email