Ambulanţă atacată la Tigveni

O ambulanţă a fost atacată în noaptea de luni spre marţi în comuna Tigveni, în timp ce medicii se deplasau către un pacient. Un individ a aruncat cu o sticlă de bere în geamul ambulanţei, şoferul maşinii fiind rănit uşor.
Şoferul maşinii a fost rănit
Ieri noapte, medicii de la Serviciul de Ambulanţă din Curtea de Argeş au fost solicitaţi să intervină la o pacientă care se afla în satul Ioaniţeşti, din comuna Tigveni. Însă, în timp ce se îndreptau către locuinţa femeii, chiar la intrarea în comună, medicii au trecut prin adevărate clipe de groază. Un bărbat care a ieşit dintr-un bar a aruncat cu o sticlă în ambulanţă, moment în care unul dintre geamuri s-a spart. Dacă medicul a avut noroc şi nu a fost lovit, nu acelaşi lucru se poate spune despre şofer, care a fost rănit uşor. „Am fost solicitaţi la o pacientă ce se afla în satul Ioaniţeşti. Pe drum, la intrarea în comuna Tigveni, am văzut un bărbat care a ieşit dintr-un bar şi imediat ne-am dat seama că intenţionează să arunce cu ceva înspre noi. Şoferul a încercat să îl ocolească, dar în acelaşi timp individul a aruncat cu o sticlă şi a spart geamul de pe partea dreaptă, unde mă aflam eu. Am avut noroc că nu am fost atins. Şoferul a fost rănit uşor, având câteva escoriaţii. Vreau să vă spun că m-am speriat foarte tare, mai ales când am văzut că o jumătate de sticlă a intrat prin geam în maşină. Se putea întâmpla o tragedie”, a declarat dr. Marius Popescu, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă din municipiul nostru, care se afla în misiune.
Cu bâtele şi topoarele pe maşina de salvare
Mai mult decât atât, în momentul în care şoferul a reuşit să oprească maşina în siguranţă, la faţa locului au ajuns mai mulţi rudari înarmaţi cu bâte şi topoare. Pentru a scăpa de furia acestora, membrii echipajului de pe ambulanţă au cerut ajutorul poliţiştilor. „După ce am oprit maşina, în doar câteva minute, un grup de rudari s-a apropiat de noi. Aveau topoare şi bâte în mâini. Ne-am speriat şi am anunţat poliţia. Când poliţiştii au venit, imediat persoanele respective s-au calmat. Noi chiar avem şi un buton de panică prin care putem alerta autorităţile la numărul unic de urgenţă 112. De data aceasta l-am şi folosit pentru că ne era frică de ce se putea întâmpla”, a mai spus dr. Marius Popescu.
Bărbatul care a aruncat cu sticla a fost identificat în scurt timp de poliţiştii care i-au întocmit dosar de cercetare penală. „Pe cel care a aruncat cu sticla îl cunoaştem. Are afecţiuni psihice şi din câte am înţeles a făcut puşcărie de mai mult ori. A fost adus la Spitalul Municipal şi pentru că nu a putut fi trimis mai departe, la spitalul de la Vedea, a fugit din spital în aceeaşi noapte”, a spus dr. Marius Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email