Situaţie critică la Serviciul de Ambulanţă din Curtea de Argeş. Întrebarea tuturor oamenilor, care solicită ajutorul acestui serviciu, este „De ce nu vine mai repede Ambulaţa?”. Mulţi îşi pun această întrebare, atunci când constată că era mai bine să cheme un taxi decât Ambulanţa pentru a ajunge repede la spital în caz de urgenţă. Puţini ştiu însă realul motiv al întârzierii. Lipsa maşinilor din dotare şi numărul mic de medici angajaţi le îngreunează activitatea celor de la Ambulanţă. În aceste condiţii, ei nu pot face faţă numărului mare de apeluri primite din partea oamenilor care au nevoie de ei.
Angajaţii Serviciului de Ambulanţă din Curtea de Argeş sunt nevoiţi să se descurce cu numai trei maşini, dintre care una este stricată pentru moment, reparaţia ei costând aproximativ 7.000 lei.
De sărbători, un singur medic prezent la datorie
În prag de sărbători, când solicitările cetăţenilor vor fi din ce în ce mai dese, pe lângă probleme din dotare Serviciul de Ambulanţă se confruntă şi cu un deficit mare de personal. Din cei trei medici, în preajma sărbătorilor nu va putea fi prezent la datorie decât unul, doctorul Marius Popescu. Ceilalţi doi sunt indisponibili. Unul e în concediu, iar celălalt plecat la cursuri de specializare la Cluj. Deficitul de medici este oarecum acoperit de asistenţii medicali, care sunt în număr de 14. „Prea multe solicitări la care nu putem ajunge. Avem zile în care suntem chemaţi de 7-8 ori pe zi, dar şi zile cu 35-40 de apeluri. Nu ne putem descurca numai cu două maşini şi un singur medic. Lumea ne înjură că nu putem ajunge la timp, dar aceasta este situaţia reală. Suntem nevoiţi să alegem cazurile la care mergem în funcţie de gravitate şi de urgenţă”, a spus Doctorul Marius Popescu, coordonatorul serviciului.
Apelurile false îngreunează situaţia
Apelurile false sau solicitările pentru simple dureri de picioare sau mâini sunt alte motive care fac ca Ambulanţa să nu fie prezentă la timp acolo unde este într-adevăr nevoie de ea. „Oamenii trebuie să înţeleagă care este situaţia şi să nu ne mai cheme decât dacă este într-adevăr nevoie de noi. Dacă nu ar mai fi apelurile false, probabil am reuşi să ajungem la timp la oamenii care au mare nevoie de serviciile noastre. Ar trebui să se ţină cont măcar în noaptea de Înviere, când una dintre maşinile noastre va fi prezentă la Mânăstire, pentru că vom avea numai o maşină pe tură ”, a mai precizat doctorul Marius Popescu.