Ambulanţa are prioritate!

În goana pentru salvarea vieţilor, medicii se lovesc de încăpăţânarea unor şoferi mult prea grăbiţi pentru a da întâietate ambulanţelor. Secundele pierdute în trafic pot fi vitale pentru bolnavii care au solicitat ajutorul medicilor. Însă, din păcate, nu toţi şoferii înţeleg utilitatea ambulanţelor.
Astfel, medicii de la Serviciul de Ambulanţă din municipiul nostru, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia Curtea de Argeş şi elevii clasei a X- a C de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, însoţiţi de dirigintele Ion Stănică, au demarat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune care a avut drept scop responsabilizarea şoferilor din trafic, pentru a ca aceştia să acorde prioritate ambulanţelor aflate în misiune.
„Am ajuns la concluzia că trebuie să realizăm o astfel de acţiune pentru că întâmpinăm dificultăţi în timpul intervenţiei. Aici este vorba despre acordarea priorităţii în trafic. Vreau să precizez că poate mulţi cred că e vorba de adrenalină, că mergem la limita de siguranţă doar aşa, ca să ne satisfacem o plăcere. Însă, noi avem parte la cazurile la care intervenim de suficientă adrenalină încât să nu ne mai trebuiască suplimentar. Constatăm mici deficienţe în trafic. Participanţii la trafic ignoră ambulanţa în misiune şi atunci, pe această cale, încercăm să conştientizăm, să tragem un semnal de alarmă, pentru că orice minut câştigat este important”, a declarat Marian Hiru, noul coordonator al Serviciului de Ambulanţă Curtea de Argeş.
În cadrul acţiunii, care s-a desfăşurat simultan în mai multe zone municipiu, elevii împreună cu poliţiştii au împărţit pliante conducătorilor auto aflaţi în trafic. „Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Biroul Poliţiei Rutiere şi cu sprijinul domnului comisar Puicănescu. Totodată vreau să mulţumesc elevilor din clasa a X- a C, de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” şi domnului profesor Ion Stănică, pentru că a fost alături de noi”, a mai spus dr. Marian Hiru.
Potrivit legii, şoferii care nu acordă prioritate ambulanţelor riscă să se aleagă cu permisul de conducere suspendat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email