Ambasadorul Croaţiei s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din municipiul nostru

Ieri, municipiul Curtea de Argeş a fost vizitat de ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Andrea Gustovic Ercegovac. Primirea oficială a delegaţiei, din care nu au lipsit Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, Ion Burnei, subprefect, şi Constantin Polexe, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a avut loc chiar la Primăria Curtea de Argeş. Astfel, oaspeţii au fost întâmpinaţi de primarul Nicoale Diaconu, dar şi de doi tineri îmbrăcaţi în costume populare, care i-au servit pe invitaţi cu pâine şi sare conform tradiţiei.
Apoi, membrii delegaţiei au fost invitaţi în sala de şedinţe a primăriei municipiului, unde s-a desfăşurat o întâlnire la care au participat alături de oficialităţi şi mai mulţi oameni de afaceri sau directori ai unor firme importante, precum Uwe Karl, director Fuchs, Nichita Sandu, preşedinte Argcoms, Dumitru Grecu, Aurel Ilea, Liviu Nicolae şi Adrian Dăscălescu.
„Bine aţi venit la Curtea de Argeş, prima capitală a Valahiei. Aici este locul unde s-a bătut prima monedă din ţară şi unde a fost prima mitropolie. Este un oraş istoric şi turistic, foarte important pentru ţara noastră. Am invitat la această întâlnire şi marii oameni de afaceri din zonă, care sunt principalii contribuabili la bugetul local. Vreau să vă mulţumesc, domnule prefect, pentru că ne-aţi dat prilejul de a ne prezenta oraşul. Ne dorim ca în viitor să legăm o colaborare cu cei din Croaţia”, a spus Nicolae Diaconu.
La rândul său, ambasadorul Andrea Gustovic Ercegovac a ţinut să le mulţumească autorităţilor locale pentru modul în care a fost primită la Curtea de Argeş. „Vă mulţumesc pentru ospitalitate. Este o ocazie pentru noi de a vizita acest oraş, despre care până acum doar am citit şi am auzit. Iată că de această dată îl şi vedem. Îmi doresc ca acesta să fie doar un început, iar în continuare trebuie să ne cunoaştem mai bine. Suntem compatibili în multe lucruri şi ne dorim să colaborăm”, a spus ambasadorul Croaţiei.
Vizită la Mănăstirea Curtea de Argeş
De asemenea, în cadrul întâlnirii oamenii de afaceri prezenţi au realizat o scurtă prezentare a societăţilor pe care le deţin, exprimându-şi dorinţa de a colabora în viitorul apropiat cu parteneri din Croaţia. Aceste propuneri au fost privite cu „ochi buni” de Andrea Gustovic Ercegovac, care i-a asigurat pe cei prezenţi de tot sprijinul său. „Mi s-au părut foarte interesante aceste prezentări şi sper să stabilim cât mai multe relaţii între aceste ţări. Uşa Ambasadei va fi mereu deschisă pentru dumneavoastră. Vă asigur că vom comunica la Zagreb tot ceea ce am aflat aici. Noi vă stăm la dispoziţie cu orice informaţie de care aveţi nevoie. În aceste vremuri economia este o nouă diplomaţie”, a mai spus Andrea Gustovic Ercegovac.
După ce s-a încheiat întâlnirea de la Primărie, delegaţia oficială a mers să viziteze Mănăstirea Curtea de Argeş, unul dintre cele mai importante monumente istorice din judeţul Argeş. Aici, oaspeţii au fost întâmpinaţi de preotul Nicolae Mărgăritescu, care i-a însoţit pe parcursul întregii vizite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email