Ambasadorul Chinei și-a exprimat deschiderea pentru găsirea de noi oportunități de afaceri

La mai puțin de o săptămână de la propunerea făcută de deputatul PSD Mircea Drăghici pentru lansarea de invitații la privatizare prin intermediul ambasadelor, ambasadorul Chinei la București a solicitat primarului orașului Râmnicu Vâlcea o mapă cu informații despre Oltchim.
Deputatul argeșean a propus  drept măsură pentru creșterea  șanselor ca investitori străini să participe la privatizarea companiilor românești, lansarea de invitații cu sprijinul ambasadelor la întrevederea cu ministrul Economiei, Andrei Gerea, pe tema evoluției de la Oltchim, desfășurată miercuri, 23 octombrie.
Iată că sugestia lui Mircea Drăghici a fost de bun augur, dat fiind faptul că ambasadorul Republicii Populare Chineze, Huo Yuzhen, a cerut primarului orașului Râmnicu Vâlcea o mapă cu informaţii despre combinatul Oltchim pentru a fi prezentată potențialilor investitori din China. De asemenea, ambasadorul Chinei și-a exprimat deschiderea pentru găsirea de noi oportunități de afaceri nu doar în ceea ce privește Oltchimul, ci și în afaceri în domeniul lemnului, al sticlei, al energiei verzi sau al turismului.
Chestorul Camerei Deputaților, social-democratul Mircea Drăghici, este de părere că lansarea de invitații la privatizare prin intermediul ambasadelor poate fi o soluție și în cazul CFR Marfă.
“Mă bucur să aud că ambasadorul Chinei la București și-a exprimat interesul față de Oltchim. Faptul că propunerea pe care am lansat-o la întrevederea de săptămâna trecută cu ministrul Economiei nu întârzie să producă efecte în acțiunile specifice premergătoare privatizărilor reprezintă un lucru foarte bun. În acest sens, cred că sugestia mea poate fi aplicată și în cazul privatizării CFR Marfă. România are nevoie de investitori puternici, iar apelul la ambasade pentru facilitarea relației cu aceștia constituie o primă garanție că vom avea de a face cu oameni de afaceri serioși”, a afirmat Mircea Drăghici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email