Ambasadorul Chinei în vizită la ARGCOMS

Vineri după amiază, o delegaţie a Ambasadei Chinei, condusă de Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Chinei la Bucureşti, s-a aflat în vizită la ARGCOMS SOCOM. Soţia ambasadorului a primit în dar o ie făcută la ARGCOMS  şi a vrut să vadă unde se fabrică asemenea minunăţii.

Oaspeţii chinezi au fost întâmpinaţi de preşedintele ARGCOMS, Sandu Nichita, cel care le-a spus câte ceva despre activitatea societăţii cooperatiste pe care o conduce. Înalţii oficiali au apreciat produsele de ceramică, costumele populare realizate de membrii cooperaţiei precum şi globuleţele făcute la ARGCOMS.

 

Preşedintele Sandu Nichita le-a spus oaspeţilor săi că în toamnă a programat o vizită de afaceri în China, iar aceştia s-au oferit să ajute cu tot ce are nevoie delegaţia de oameni de afaceri români care va face deplasarea. Excelenţa Sa Xu Feihong a întrebat despre obiectele de ceramică pe care le-a văzut în sala de expoziţii şi s-a arătat încântat de frumuseţea acestora. Mai departe, oficialii chinezi au văzut la lucru roata de olărit, la care un salariat făcea o vază din lut, au admirat cusătura unor ii superbe şi au vizitat atelierul în care se pictează globuleţe. De altfel, la finalul vizitei, toţi oaspeţii din China au primit în dar câte un globuleţ pe care maeştrii de la Curtea de Argeş au pictat numele lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email