Amânaţi-le petrecerea!

Cu două etape înainte de finalul campionatului, CFR Cluj este ca şi campioană. Echipa din Gruia are 63 de puncte şi mai are de jucat cu Internaţional pe teren propriu şi la Piatra Neamţ cu o biată echipă a Ceahlăului deja retrogradată. Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, spunea că „vom sărbători titlul de campioni după meciul cu Internaţional Curtea de Argeş, şi vom bea după meci şampania campionilor”. Nu de aceeaşi părere este Ionuţ Badea şi echipa lui, care merg în Gruia să le amâne petrecerea viitorilor potenţiali campioni. „Lăsaţi şampania la rece pentru meciul din ultima etapă”, le-au transmis cei de la Internaţional Curtea de Argeş, clujenilor lui Arpad Paszkany.

Badea spunecă joacă la victorie!

„Sigur că nu vom avea un meci uşor, mai ales că CFR-ul vine după acea victorie din meciul cu Universitatea Craiova, şi sunt cu un moral foarte bun. Noi jucăm ca şi până acum, la victorie, mai ales că nu suntem matematic salvaţi de la retrogradare şi mai avem nevoie de puncte în ultimele două meciuri. Ori că jucăm cu ultima clasată, ori cu echipa campioană, jucăm la victorie. Urmează să vedem dacă vom şi reuşi acest lucru”, spunea antrenorul Ionuţ Badea. Tânărul tehnician al Interului a revenit ieri din Franţa unde a fost, după câte se pare, la un curs de antrenori organizat de FIFA şi UEFA.

Italianul „meseriaş”: Luigi Maione

Pentru meciul cu CFR-ul, lotul Interului va pleca spre Cluj vineri la prânz. Din fericire, în lotul argeşean nu sunt jucători suspendaţi sau accidentaţi. Marele merit pentru faptul că fotbaliştii Interului nu sunt accidentaţi aşa cum sunt la alte echipe din Liga I, îl are preparatorul fizic Luigi Maione, un italian mare „meseriaş” care îşi face treaba foarte bine, chiar dacă acest lucru se vede mai greu în viaţa unei echipe în fotbalul de performanţă.

Omul din umbra porţii: Vasile Stan

Ca şi Luigi Maione, un alt personaj foarte important în viaţa echipei este antrenorul de portari, Vasile Stan. Marius Popa a fost în acest retur, de când Vasile Stan a venit la echipă, unul din cei mai buni jucători ai Interului. Portarul Interului a fost şi este într-o formă constant bună, datorită căreia echipa lui a obţinut puncte importante în lupta pentru evitarea retrogradării. Vasile Stan demonstrează încă odată că are o valoare pe care mulţi antrenori de portari din Liga I n-o au.

Singurul pericol vine de la Poli Iaşi

Singurul pericol ca Internaţional să retrogradeze vine din partea celor de la Poli Iaşi. Dacă Interul pierde ultimele două meciuri, sau va face un egal,va rămâne cu 36 sau 37 de puncte, şi dacă Poli Iaşi va câştiga meciurile pe care le mai are, la Bistriţa şi acasă cu Unirea Urziceni, va face 37. În caz de egalitate la puncte după cele 34 de etape, nu se ia golaverajul, ci meciurile directe, iar Interul este dezavantajată faţă de Poli Iaşi. În tur, Iaşul a învins la Mioveni cu 2 – 0, iar în retur a fost 0 – 0. Sigur, este greu de crezut ca Poli Iaşi să câştige la Bistriţa şi cu Unirea Urziceni în ultimele două etape.

Arbitrează Teo Crăciunescu

Meciul de la Cluj se va disputa sâmbătă, 15 mai de la ora 19.00 şi va transmis în direct pe DigiSport. Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat la centru pe vâlceanul Teo Crăciunescu, iar la cele două linii pe Aurel Oniţă din Constanţa şi Florin Stănescu din Bucureşti. Arbitru de rezervă este Florin Marcu din Oradea. 

Echipa lui Badea

Antrenorul Ionuţ Badea ar putea începe meciul contra CFR-ului cu următoarea echipă: M. Popa – G. Matei, Viera, Chiricheş, Frăsineanu – Băcilă, Voiculeţ, Pintili, Kone – Răduţ – Apostu. Rezerve: Arcaba, Raţiu, G. Neagu, Menassel, D. Stan, Antohi, Stoianof.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email