Am primit la redacţie: 50 de ani de la eliberarea deţinuţilor politici din 1964

Am răspuns cu plăcere invitaţiei de a participa în perioada 18 – 20 iulie, la Sâmbăta de Sus, la a V-a ediţie a Zilelor Rezistenţei Naţionale, ediţie dedicată împlinirii a 50 de ani de la eliberarea deţinuţilor politici din anul 1964.
Am avut posibilitatea să-i cunosc pe dl. Radu Ciuceanu, director al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, pe dl. Octavian Bjuza din partea Deţinuţilor Politici, pe dl. Florin Dobrescu, redactor şef al revistei Rezistenţa. De asemenea, am cunoscut câţiva supravieţuitori ai închisorilor comuniste. Cu această ocazie am transmis un salut sincer din partea revoluţionarilor din Asociaţia Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei – 22 decembrie 1989 Curtea de Argeş, a celor care în decembrie 1989, prin jertfa lor de sânge, au făcut posibile şi aceste evenimente la care deţinuţii politici pot să se întâlnească şi să facă cunoscute ororile regimului comunist.
Atmosfera a fost destinsă, de sărbătoare, singurul lucru trist fiind acela că autorităţile locale şi centrale nu au onorat în niciun fel prezenţa la acest eveniment. Nici din partea Secretariatului de Stat, secretariat ce are ca atribuţie principală cinstirea luptei anticomuniste în perioada 1945 – 1989, nu a participat nimeni.
Am considerat şi consider în continuare că trebuie intense punţi de legătură şi făcuţi paşi de cunoaştere şi apropiere faţă de aceste izvoare veşnice ale istoriei noastre, faţă de aceşti oameni care au suferit enorm, ei şi familiile lor, pe o perioadă îndelungată  de timp, punând nişte idealuri sfinte în calea comunismului. Transmit familiei dlui. profesor Nicolae Enescu din Curtea de Argeş, dlui. Aurel Ilea, tuturor urmaşilor celor care au făcut parte din gruparea Arnăuţoiu, urmaşilor familiei Elisabetei Rizea din Nucşoara şi de altfel tuturor celor care au pătimit şi suferit pentru lupta lor împotriva comunismului, un sincer omagiu pentru cei dispăruţi, iar în faţa celor în viaţă mă înclin cu respect în faţa luptei şi suferinţei lor.
Preşedintele A:L.P.V.R. – 22 Dec. 1989 C. de Argeş,
Cpt. (rez), Florică Negoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email