Am primit la redacţie – 31 mai – Ziua rezervistului militar

În urmă cu 4 ani, mai precis în 12 mai 2010, prin Hotărârea Guvernului României nr. 476, publicată în M.O. 333 din 19 mai 2010, s-a prevăzut instituirea „Zilei rezervistului militar”, ce se sărbătorește în fiecare an la data de 31 mai.
Potrivit hotărârii mai sus menționate, prin rezervist militar se înțelege orice persoană care deține grad militar în rezervă sau în retragere.
Rezerviștii militari reprezintă o categorie socio-profesională distinctă, cu un statut bine definit în cadrul societății românești contemporane.
Conform istoriei, în acțiunile militare desfășurate de România în cadrul războiului de independență, a războiului de întregire a neamului, în cel de al doilea război mondial, dar și pe timp de pace, rezerviștii militariși-au adus o contribuție importantă la păstrarea independenței, a suveranității, a valorilor militare, culturale, și tradiționale ale poporului nostru.
Prin hotărârea Guvernului țării din 12 mai 2010, instituirea la 31 mai a Zilei rezervistului militar, constituie o recunoaștere a rolului personalului militar aflat în rezervă sau în retragere de-a lungul istoriei, în cadrul societății românești.
Doresc să precizez, că prin rezervist militar se înțelege orice persoană care deține grad militar în rezervă ( până la 63 de ani) sau în retragere ( peste 63 de ani ), respectiv soldați, gradați, subofițeri, maiștri militari, ofițeri și generali, indiferent de instituția publică din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională în care și-au desfășurat de-a lungul vieții, activitatea.
În municipiul nostru ființeză și funcționează Filiala Județeană Argeș „POSADA” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, iar Ziua rezervistului militar, este închinată  omagierii camarazilor noștri care și-au dedicat întraga carieră slujirii țării sub Drapelul tricolor și care continuă să acționeze sub deviza PATRIE, ONOARE, DEMNITATE, în calitate de militar în rezervă sau în retragere pentru aceleași țeluri nobile ale Armatei României.
Mențiomez că pentru noi toți militarii în rezervă sau în retragere este o zi importantă și dorim să ne aducem mereu aminte că acești oameni au însemnat și înseamnă enorm pentru țara în care trăim astăzi.
La mulți ani, dragi colegi!
PREȘEDINTELE FILIALEI JUD. ARGEȘ „Posada”
Colonel ( rtg.) Laurențiu  DOMNIȘORU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email