Am primit la redacţie un mail interesant

Pe adresa de mail a ziarului nostru a sosit un mail interesant. Cineva, care semna cu un nume comun, ne informa că la o anumită şcoală din Curtea de Argeş, elevii unei clase au fost obligaţi de o directoare adjunctă să semneze pentru candidatura Elenei Băsescu. Niciun şcolar din clasa respectivă nu a confirmat ştirea, dar nu bag mâna în foc că nu a fost aşa. Elevii, majori, de altfel, păreau timoraţi de ideea că „s-a aflat” de ceea ce se întâmplă la ei în şcoală, dar nimeni nu a spus nimic. Directoarea acuzată a negat totul.
Se face politică în şcolile din municipiu? În pauză, la o cafea în cancelarie, da, şi nu e nicio problemă. În momentul în care elevii sunt implicaţi, devine o problemă. Ne amintim cu toţii de campaniile electorale anterioare când autobuze întregi cu şcolari plecau din oraş pentru a se întâlni cu nu ştiu care candidat. Sau, ne amintim când elevii erau scoşi de la ore ca să participe la o întrunire electorală, în unele cazuri organizată chiar în sala de festivităţi sau de sport a şcolii respective. Asta nu e politică făcută în şcoală?! Ba da. Aşadar, de ce să ne mai mirăm că o clasă îmtreagă a susţinut-o pe Elena Băsescu pentru că un profesor are soţul direct implicat în politică sau are scaunul pe care stă susţinut politic. Probabil că asta s-a întâmplat şi la instituţia despre care vorbeşte cititorul nostru în mail. Dar, dacă ştirea nu e confirmată, nu putem să o dăm, aşa se face, aşa am învăţat noi la şcoală.
În şcolile din Curtea de Argeş directorii au fost numiţi politic. Se ştie asta. Sunt câţiva conducători de instituţii de învăţământ care au rezistat schimbărilor politice, dar aceştia pot fi număraţi pe degetele unei mâini. În rest, din patru în patru ani se perindă prin cabinetele directoriale profesorii, în funcţie de apartenenţa lor politică sau în funcţie de afinităţile ori simpatiile pe care le au. Ce compromisuri fac cei care rămân, asta e interesant de aflat. Cu siguranţă, unii îşi fac doar bine meseria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email