Am primit de redacţie. „M-am mutat de la Bucureşti la Curtea de Argeş ca să scap de poluare, şi am dat aici de poluare maximă!”

Am primit la redacţie o scrisoare de la o cititoare. Problema pe care ne-o semnalează domnia sa este problema unui cartier întreg, a întregului oraş, de altfel. Cititoarea noastră ne mărturiseşte că s-a mutat la Curtea de Argeş de la Bucureşti ca să scape de poluare şi a dat aici de poluare maximă.
„Vă rog (…) să ne scăpaţi de aceste haite de câini care s-au înmulţit în zona Făgăraş, că nu mai putem trăi normal. Noaptea latră tot timpul şi se muşcă între ei, au început şi ziua să se ia după oameni şi copii. Ce trebuie să facem noi, că nu avem voie să-i omorâm, doar ei au voie să ne muşte. Am dat telefoane la Protecţia Animalelor şi la primărie, dar nu au serviciu de ecarisaj. Poate că dacă au primit sau primesc 14 milioane de euro vor include şi padocuri sau împrejmuiri speciale pentru aceste animale. (…) Am plecat din Bucureşti din cauza poluării, când am ajuns aici am zis că l-am prins pe Dumnezeu de picior, dar l-am prins la Scaraoţchi – poluare maximă zi şi noapte de la camioanele care cară pădurile ce se defrişează masiv ( că nu le mai termină odată!), claxoane cu goarne de teren (nu pot să reproduc acest zgomot din intersecţie). (…) În spatele blocului este o crescătorie de câini plini de căpuşe şi de purici (pot confirma cei care lucrează la atelierele din spate, cizmărie şi croitorie). Cei de la alimentară îi întreţin cu diverse alimente, că nu locuiesc aici”.

Eternele probleme

Aceasta este scrisoarea, ca un strigăt de disperare, a unei doamne care s-a mutat la Curtea de Argeş ca să trăiască mai bine, mai fără poluare şi stres. A dat aici peste „mama poluării”, peste „mama zgomotului” şi a celorlalte nenorociri pe care credea că le evită odată cu mutarea în oraşul nostru. S-a dovedit că s-a înşelat. Din păcate pentru domnia sa şi pentru toţi argeşenii care au probleme de genul acesta, probleme vechi dar nerezolvate, nicio soluţie nu se întrevede la orizont. Multele milioane de euro vor fi cheltuite, se spune, pentru modernizarea străzilor, străzi pe care haitele de câini se pot plimba liniştite. Nici cu zgomotul nu se poate face nimic, pentru că, deşi au fost sesizări numeroase pe această temă, nu s-a luat nicio măsură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email