Am ajuns de râsul lumii!Cetatea lui Vlad Ţepeş, decor de clipuri cu manele

Cetatea Poienari este un punct de atracţie pentru turişti din toată lumea. În fiecare toamnă la un hotel din Curtea de Argeş poposesc mai mulţi americani care merg la Cetate în fiecare din zilele pe care le petrec aici. Tot între zidurile prăbuşite ale Cetăţii lui Vlad Ţepeş au fost turnate mai multe documentare pentru canalul Discovery, şi multe dintre ghidurile de călătorie recomandă Cetatea Poienari ca fiind una dintre principalele atracţii ale României. Pentru reabilitarea şi introducerea cu adevărat în circuitul turistic al Cetăţii s-au făcut planuri multe şi costisitoare. Telecabine care să urce de la şosea peste cele 1480 de trepte, un observator astronomic lângă ziduri şi multe alte asemenea planuri fantasmagorice s-au ţesut în ultimii 25 de ani dar niciun plan mic de reabilitare adevărată nu a fost pus în practică. Cetatea este acum în administrarea Consiliului Judeţean.

„Iară îmi curge lacrima” pe Cetate

Zidurile fostei cetăți mai sunt bune acum doar ca decor pentru videoclipurile manelelor triste. Dacă interesul oamenilor de cultură sau al politicienilor este scăzut în privința unor monumente istorice lăsate în paragină, nu același lucru se poate spune despre producătorii de videoclipuri cu maneliști care, uneori, găsesc în aceste spații un decor ideal pentru creațiile lor. Astfel interpretul Florin Minune și-a filmat videoclipul melodiei „Iară îmi curge lacrima” la Cetatea Poienari, unul din cele mai reprezentative locuri pentru istoria națională.

Toți politicienii Argeșului în campaniile electorale își amintesc de Cetatea Poienari și de necesitatea construirii unei telegondole. Accesul se face prin urcarea a 1480 de trepte. Din păcate, în ultimii 20 de ani cu toții au uitat ce au promis imediat cum au câştigat alegerile.

 

Gina Grigorescu 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email