Alunecări de teren şi gospodării inundate

De câteva zile natura s-a dezlănţuit de-a dreptul în cea mai mare parte a ţării, mai multe judeţe fiind sub avertizarea meteorologică  de cod portocaliu de inundaţii. Nici judeţul nostru nu a fost ocolit de precipitaţiile abundente care au căzut în cantităţi însemnate.
Ce spune primarul
Totodată, vremea nefavorabilă a pus stăpânire şi pe municipiul Curtea de Argeş, unde a plouat neîntrerupt aproape trei zile. Aşa cum era de aşteptat, ploile din ultima perioadă au creat şi primele probleme. Astfel, au avut loc alunecări de teren, mai multe gospodării au fost inundate şi câteva drumuri au fost acoperite de aluviuni. „Ne-am confruntat cu o situaţie delicată, mai ales în noaptea de duminică spre luni. Din cauza precipitaţiilor, pe Valea Doamnei au fost unele probleme, unde putea să fie blocată o punte, însă împreună cu cei de la ISU am reuşit să rezolvăm problemele. Dar în zonă au rămas cei de la ISU pentru a monitoriza situaţia. Tot acolo, pe un tronson au avut loc alunecări de teren, la doar câţiva metri de stradă. De asemenea, pe strada Victoriei o ruptură a unui mal de pământ a blocat porţile unei gospodării, însă am intervenit rapid pentru a degaja zona şi am pus mai mulţi saci de nisip pentru ca apa să nu accentueze alunecările de teren. În cartierul Noapteş câteva terenuri agricole şi curţi au fost inundate, dar este bine că apa nu a intrat în locuinţe. Din informaţiile pe care le avem un singur beci al unei case a fost inundat. Pe strada Angheleşti drumul a fost acoperit de aluviunile aduse de apă. Am organizat un comandament, iar în cel mai scurt timp vom rezolva toate problemele, împreună cu cei de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală şi angajaţii societăţii de Salubritate Publică”, a declarat primarul Nicolae Diaconu, încercând să facă un rezumat al problemelor cauzate de precipitaţiile abundente.
Mai mult decât atât, după ce se vor fi analizate situaţiile din teren, edilul va prezenta un raport la Prefectura Argeş, în care se vor regăsi toate problemele cauzate de ploile din ultimele zile. „O comisie formată din reprezentanţi de la ISU şi de la Prefectură au mers pe străzile cele mai afectate de inundaţii şi vor întocmi un raport. Acesta va fi depus la Prefectură, încercând astfel să obţinem sprijin”, a mai spus Nicolae Diaconu.
Străzile şi trotuarele din municipiu, acoperite de bălţi
Nici principalele străzi din municipiul nostru nu au fost ferite de probleme în ultimele zile. Pe strada 1 Decembrie bălţile acopereau aproape în întregime carosabilul, iar pe strada Lascăr Catargiu maşinile aruncau apa din bălţi pe trotuar sau chiar în curţile celor care locuiesc acolo. Şi pe străduţele din cartiere curgeau ieri mici pâraie spre dezamăgirea locatarilor, care nu reuşeau să le ocolească în ciuda tuturor eforturilor. Argeşenii care locuiesc în blocurile din zona Posada au reuşit cu greu să traverseze strada, pentru că apa trecea cu uşurinţă de glezna piciorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email