Alţii sunt mai atenţi cu banii publici

ADP Piteşti cumpără o maşina de marcat străzile care la Curtea de Argeş s-ar amortiza rapid, numai că în fiecare an, la noi se dau 600 de milioane pentru trei dungi şi o zebră
La Curtea de Argeş se cheltuiesc în fiecare an câte aproape 60.000 de lei pentru marcajele rutiere. După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, aceeaşi firmă trage câteva dungi pe străzile principale şi încasează banii. Firma care a obţinut de fiecare dată contractul prin încredinţare directă este Policolor Exim SRL, din Craiova, iar contractul este semnat în primăvară sau la începutul verii pentru aceeaşi sumă – 58,800 de lei, fără TVA.
Administraţia Domeniului Public Piteşti pare să fie mai atentă cu banul public şi a scos la licitaţie un contract de achiziţie a unei maşini de marcat străzile, valoarea estimată a acestuia fiind de 312,097 de lei. Evident că licitaţia va fi câştigată pentru o sumă mai mică, dar chiar şi aşa, este clar că şi la Curtea de Argeş se poate face asta. O maşină de marcat străzile mai mică decât cea pe care o cumpără ADP-ul din Piteşti ar rezolva problema odată pentru totdeauna şi ar putea face marcaje peste tot, nu doar prin anumite zone, acolo unde se văd marcajele. Problema este că utilajul odată cumpărat, încredinţările directe trebuie să dispară, şi cine ştie, cineva ar putea avea de suferit din acest motiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email