Alte 200 de milioane pentru Planul Urbanistic General

Ieri, Consiliul Local Curtea de Argeş s-a întrunit într-o şedinţă convocată „de îndată” de primarul Nicolae Diaconu pentru a aproba rectificarea bugetului cu 20.000 de lei. Banii au venit de la Ministerul Finanţelor pentru plăţi necesare finalizării Planului Urbanistic General (PUG) al municipiuluiul. Potrivit consilierilor, banii vor fi daţi pentru obţinerea unor avize de la Institutul de Pedologie (ştiință care se ocupă cu studiul genezei, al evoluției și al distribuției solurilor și cu cunoașterea constituției lor fizice, chimice și biologice, în scopul stabilirii gradului de fertilitate și a posibilităților de ridicare a acesteia, conform DEX).
Din 2011 încearcă municipalitatea să actualizeze Planul Urbanistic General, şi tot nu reuşeşte. Din motive diferite, de cele mai multe ori birocratice, firma care realizează noul PUG al municipiului cere amânări ale termenelor de finalizare. Ultimul Plan Urbanistic General al municipiului Curtea de Argeş a fost aprobat în 2001, iar valabilitatea acestuia este de 10 ani. Municipalitatea a încheiat un contract cu SC Toping Company SRL pentru refacerea documentaţiei PUG-ului iar contractul a tot fost prelungit.
Anul trecut, în ianuarie, Consiliul Local a dat pentru actualizare 3,2 miliarde de lei vechi, iar aleşii locali au apreciat atunci că suma este „cam mare”.
 „În baza acestui studiu, va fi elaborat şi un regulament local de urbanism iar cei care vor dori să îşi ridice o construcţie într-o anumită zonă, vor şti exact ce condiţii trebuie să îndeplinească. De exemplu, acolo unde vor fi zone cu potenţial inundabil vor fi interdicţii de construire, iar cetăţenii vor fi informaţi despre acest lucru. Un alt aspect deosebit de important îl reprezintă faptul că vom avea o evidenţă strictă a monumentelor istorice şi vom şti exact care este raza de protecţie în fiecare caz”, au declarat anterior reprezentanţii Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email