Alt scandal între aleşi! Consilierii locali s-au certat pentru un supermarket

Încă o dată, construcţia unui nou supermarket în municipiu, lângă Stadionul Municipal, a reuşit să îi aprindă pe consilierii locali. După ce la sedinţa de consiliu de luna trecută aleşii locali au amânat proiectul de hotărâre cu privire la ridicarea magazinului, pe motiv că nu erau documentaţi suficient, acum s-au decis. Nu au aprobat realizarea construcţiei.

Bugeac: „Dacă aprobăm, ne vor blestema generaţiile următoare”

Terenul pe care urma să se ridice magazinul a fost revendicat şi câştigat în instanţă de foştii proprietari. După ce au primit pământul înapoi, oamenii au început demersurile pentru realizarea construcţiei. Au luat mai întâi un aviz favorabil de la Comisia de Urbanism a Consiliului Local, au mers apoi la Consiliul Judeţean şi Direcţia pentru Protecţia Mediului pentru obţinerea altor aprobări şi, cu toate avizele necesare, au venit în faţa consilierilor. Cum terenul unde ar fi trebuit să se ridice construcţia a fost folosit ani de-a rândul drept teren de sport, aleşii locali nu au fost prea încântaţi de propunere. „Dacă aprobăm, ne vor blestema generaţiile următoare. Propun ca acolo să rămână teren de sport. Cum terenul este al lor, singura modalitate de a împiedica construcţia este să nu acceptăm Planul Urbanistic Zonal”, a declarat consilierul Gheorghe Bugeac.

Nastea: „O să fac plângere penală împotriva celor din primărie”

Nici consilierul Gabriel Nastea nu a fost de acord cu realizarea supermarketului. Mai mult decât atât, a ameninţat că va depune plângere penală împotriva funcţionarilor din primărie. „Cineva din primărie a eliberat documente care au indus instanţa de judecată în eroare şi de aceea acest teren a fost revendicat. Terenul a fost domeniu public şi nicidecum fâneaţă, aşa cum s-a spus. Cine a reprezentat primăria în acest dosar să îşi dea demisia”, a adăugat consilierul. Secretarul primăriei, juristul Radu Chirca a explicat că în acest caz au fost depuse mai multe recursuri, însă nu s-a putut să face nimic pentru a împiedica retrocedarea. “Ne-am folosit de toate mijloacele legale, însă mai mult de atât nu am avut ce să facem. Am exercitat toate căile de acces, însă la ultimul proces din luna iunie 2008, Judecătoria Curtea de Argeş le-a dat câştig de cauză”, a explicat secretarul primăriei.

Stan: „O construcţie care să aducă bani, sau un maidan?”

Consilierul Costel Stan le-atras atenţia colegilor că au de ales între două variante: fie aprobă realizarea magazinului, fie acel teren va deveni un maidan. „Cam acestea ar fi opţiunile la care trebuie să ne gândim bine. Dacă vom fi de acord cu realizarea construcţiei, vor crea locuri de muncă şi vor veni bani la buget. Altfel, riscăm ca acel teren să devină un maidan. În plus, dacă ne împotrivim, există riscul să fim acţionaţi în instanţă de proprietari”, a explicat consilierul. Până la urmă, cu 9 pentru, 2 împotrivă şi 5 abţineri, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat. „Trebuia să avem minim 10 consilieri care să fie de accord, şi cum au fost doar 9, proiectul a picat”, a explicat juristul Radu Chirca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email