Alpinişti rătăciţi pe munte, găsiţi de salvamontişti


Trei alpinişti s-au rătăcit pe munte din cauza ceţii, duminică după amiază, în zona Piscu Negru din Făgăraş. Ei au fost căutaţi de o echipă a Serviciului Public Salvamont (SPS) Argeş. Şeful salvamontiştilor argeşeni, Ion Sănduloiu, a spuns că  a fost vorba despre un bărbat şi două femei, alpinişti cu experienţă, care se antrenau pentru o viitoare ascensiune în Caucaz. Salvamontiştii au primit un apel de urgenţă duminică după amiază, şi au pornit în căutarea lor imediat.
O echipă a pornit în căutarea lor, însă din cauza vremii nefavorabile, cu ploaie şi ceaţă, dar şi pentru că indiciile date de ei erau destul de vagi, acţiunea a fost întreruptă duminică seară. În această dimineaţă, (n.red.- ieri) la ora 4,00, au fost reluate căutările şi se încearcă localizarea grupului’, a declarat  Ion Sănduloiu. Acesta a mai spus că una dintre femei este rănită la genunchi.
Ieri, în jurul orelor 12, alpiniştii au fost găsiţi de salvamontişi pe vârful Lespezi. Deşi erau obosiţi şi înfriguraţi, starea lor de sănătate este bună, au declarat salvatorii montani. Coborârea de pe munte a durat 6 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email