Alexandra Crinu, de la CNVV, locul I la concursul naţional de dezbateri pentru elevi

Între 1 și 5 octombrie 2014 a avut loc la Slănic Moldova,Naționala de dezbateri pentru Elevi, organizată de ARDOR Moldova (Asociatia Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică) cu sprijinul și susținerea directă a Ministerului Tineretului și Sportului, care a finanțat evenimentul, și a Ministerului Educației Naționale. Evenimentul a reunit 70 de tineri din toate zonele țării și a fost prilejul unor dezbateri pe teme privind implicarea tinerilor în viața comunităților locale.
Competiția, care face parte din proiectul „Tinerii în viaţa comunității!”, a avut anul acesta un element de noutate, pentru că dezbaterile s-au desfășurat folosind în paralel două formate de dezbateri, consacrate la nivel internaţional: metoda Karl Popper și metoda World School!
Argeșul a fost reprezentat de patru elevi însoțiți de profesorul Constantin Dedu: Antonia Constantinescu, elevă  la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, Teodor Topologeanu de la Colegiul Național „I.C. Brătianu”, Mihai Grecu, de la Seminarul Teologic Ortodox  „Sf. Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș și Alexandra Crinu de la Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș. Echipa Argeșului a obținut rezultate foarte foarte frumoase: Alexandra Crinu a obținut cea mai bună poziție la secțiunea Karl Popper, s-a calificat în finala Karl Popper și a obținut Premiul I! De asemenea, Teodor Topologeanu și Grecu Mihai au venit acasă cu mențiuni la Individual după zile întregi de dezbateri în echipe mixte în urma cărora au obținut punctaje foarte bune și astfel o poziție mai înaltă în clasamentul individual. Moțiunea care a fost supusă dezbaterii a fost ,,Este justificat ca administrațiile locale să fie obligate să finanțeze proiecte de tineret care au implicare în viața comunității?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email