Aleşii locali la final de drum.Colonelul Bogdan Dabija, un consilier local …nehotărât

Mandatul actualului Consiliu Local se apropie de sfârşit. La anul, în mai, vom avea din nou alegeri locale şi probabil că unii dintre actualii consilieri locali nu se vor mai regăsi nici măcar pe listele de candidaţi. Începând de astăzi o să citiţi în ziarul nostru o cronică a activităţii fiecărui consilier şi a fiecărui grup de consilieri. Astăzi, despre Bogdan Dabija, consilier UNPR.

Bogdan Dabija, fost comandant al unităţii militare din Curtea de Argeş, a fost ales consilier local în 2016 pe listele UNPR. Cum a fost singurul reprezentant al acestui partid în Consiliul Local, Dabija s-a aliat cu cine a putut, mai ales cu PSD. A fost şi preşedinte de şedinţă, dar s-a văzut lipsa de experienţă în conducerea unei întruniri de Consiliu. Nu a fost vina sa, pentru că nu prea a avut de multe ori ocazia să prezideze o şedinţă de acest fel.

Bogdan Dabija a avut şi are intenţii bune, vrea ca oraşul să fie bine gospodărit, numai că nu a putut să materializeze ceva. S-a implicat în problemele de canalizare, de epurare a apei, de asfaltare, etc, dar fără rezultate. Împreună cu alţi colegi a depus un proiect de hotărâre care nici până azi nu a fost trecut pe ordinea de zi a vreunei şedinţe de Consiliu, a militat pentru creşterea confortului cetăţenilor, pentru dezvoltarea oraşului, pentru ca să fie bine şi să nu fie rău, dar fără a avea succese notabile.

Funcţionarii publici îi sunt datori

Cu siguranţă însă va rămâne în memoria colectivă ca fiind cel mai versatil ales local. La o şedinţă de Consiliu din 2017, la care s-a votat creşterea salariilor angajaţilor Primăriei şi ai serviciilor subordonate, majorarea nu a fost votată din prima încercare şi a fost nevoie de o nouă şedinţă, convocată în aceeaşi zi, la 30 de minute distanţă de prima, la care a fost votată creşterea.

După cum ziarul nostru v-a informat la vremea respectivă, primarul Constantin Panţurescu a convocat o şedinţă „de îndată” a Consiliului Local la care trebuiau votate rectificarea bugetului local şi creşterea „salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului, aparatului permanent al Consiliului Local al municipiului Curtea de Argeş, precum şi din serviciile publice din subordinea acestora”. Hotărârea nu a putut fi adoptată pentru că nu a avut numărul necesar de voturi, dar primarul a mai convocat una peste 30 de minute, iar decizia a trecut. Prima dată Bogdan Dabila a votat împotrivă, dar a  doua oară s-a răzgândit, iar salariile au fost majorate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email