Alegerile la PNL Curtea de Argeş, contestate la Curtea de Onoare şi Arbitraj

Lucrurile nu s-au liniştit deloc în organizaţia Curtea de Argeş a PNL. După o adunare generală, care a avut loc în februarie, cu scandal, după alegerile municipale, de asemenea, cu scandal, şi după realegerea viceprimarului Costinel Vasilescu ca preşedinte al organizaţiei municipale, apele nu s-au liniştit, iar contestatarii nu s-au potolit.
Vă reamintim că cele mai aprinse discuţii s-au purtat pe seama faptului că Vasilescu nu a acceptat 70 de membri PNL care au plătit cotizaţia cu ordin de plată şi că din 500 de membri, câţi avea organizaţia locală, viceprimarul a adus la alegeri un tabel cu doar 120, ceilalţi fiind excluşi din partid. La alegerile care au avut loc la sfârşitul lunii mai, Costinel Vasilescu a candidat de unul singur şi a câştigat funcţia de preşedinte cu unanimitate de voturi, în ciuda protestelor celor 70 de pe lista cotizanţilor cu ordin d eplată. Aceştia însă nu s-au oprit aici, şi au făcut o contestaţie pe care au adresat-o Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL Bucureşti, dar şi spre ştiinţa Consiliului Teritorial de Arbitraj al PNL Argeş.

Ce se contestă

Cei care se consideră liberali, deşi preşedintele Vasilescu i-a exclus din organizaţie, spun că „organizaţia PNL Curtea de Argeş nu a respectat prevederile Statutului de mai bine de 8 ani privind evidenţa membrilor de partid, preşedintele şi alţi membri ai Biroului încălcând deliberat dispoziţiile statutare.(…) Îm decursul timpului, de la înfiinţare şi până în prezent, organizaţia municipală era compusă din peste 500 de membri. Preşedintele organizaţiei Vasilescu Costinel a scos din evidenţa membrilor toate persoanele care credea că nu votează la alegerile din data de 28 mai cu domnia sa şi le-a îndepărtat abuziv din evidenţele partidului pe motiv că nu au plătit cotizaţia(…).”
Contestaţia aceasta va fi discutată zilele acestea la Piteşti, iar dacă acel Consiliu Teritorial decide că este întemeiată, e posibil ca alegerile la PNL Curtea de Argeş să fie repetate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email