Alegerile la Curtea de Argeş

Ieri argeşenii au mers la vot pentru a decide pe cine trimit să le reprezinte interesele în Parlamentul European dar şi la preşedinţia Consiliului Judeţean.. Chiar dacă, aparent, alegerile europarlamentare nu au o miză foarte mare pentru cetăţeni, realitatea este cu totul alta, având în vedere faptul c peste 70% din legislaţia ţării noastre este adoptată la Bruxelles şi la Strasbourg. Însă, aceste lucru nu a fost de ajuns pentru ca argeşenii să meargă în număr mare la vot, astfel că prezenţa a fost una destul de scăzută.
Ieri, simultan cu alegerile europarlamentare, în judeţul Argeş s-au desfăşurat şi alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş. Numai puţin de 581.000 de argeşeni au fost aşteptaţi la vot, pentru a alege un nou preşedinte al CJ Argeş, asta după ce Constantin Nicolescu a pierdut mandatul pe motiv de incompatibilitate. Şapte candidaţi, cu toţii reprezentanţi ai unor formaţiuni politice sau alianţe electorale, s-au înscris în cursa pentru preşedinţia CJ, respectiv, Florin Tecău (PSD), Ion Popa (PNL), Cătălin Teodorescu (PDL), Mihai Deaconu (PPDD), Lucian Cioacă (PMP), Gheorghe Davidescu (Forţa Civică) şi Gheorghe Dinescu (PNŢCD).
Pentru ce au votat oficialităţile locale
Deputatul Mircea Drăghici a votat, de dimineaţă, la secţia de la Şcoala Noapteş. De asemene, ieri, la secţiile de votare şi-au făcut apariţia şi reprezentanţii administraţiei publice locale. Astfel, în jurul orei 10:00, la una dintre secţiile de votare de la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, a votat şi viceprimarul Cristian Mitrofan împreună cu soţia sa. Alături de acesta au mai fost consilierii locali Gigi Iordăchescu şi Gheorghe Popa, dar şi alţi liberali din municipiu. „În primul rând am votat pentru drumuri bune, pentru locuri de muncă, pentru oameni credibili, pentru profesionişti şi pentru persoane care să ne reprezinte cu cinste şi mândrie ţara. Vreau să vă spun că este un examen şi pentru PNL Curtea de Argeş, pentru că, surprinzător, în 2007, când aveam primar şi conduceam municipiul, am avut puţin peste 12%, după aceea, peste doi ani am avut 14%, iar acum sper să avem peste 20%”, a declarat Cristian Mitrofan.
O oră mai târziu, la secţia de votare de la Şcoala Gimnazială „Carol I”, a votat şi primarul Nicolae Diaconu. Alături de acesta au fost Gabriela Zoană, candidatul PSD Argeş pentru Parlamentul European, dar şi consilierii locali Constantin Panţurescu, Ştefan Dumitrache şi Marius Deaconu. „Am votat pentru o Europa roşie, de stânga. Vrem ca europenii socialişti să câştige şi să fim mândrii că suntem reprezentaţi bine în Parlamentul European. De asemenea, vreau să vă mai spun că este foarte important să avem o clasă politică care să ne reprezinte naţiunea şi să lupte pentru România acolo. Cei care pot face acest lucru, din punctul meu de vedere, sunt socialiştii. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, avem nevoie de sprijin, avem nevoie de oameni cu experienţă. Trebuie să fie continuate proiectele începute, proiecte ce vizează multe localităţi. Trebuie să fim uniţi pentru a accesa fonduri europene, pentru a dezvolta zonele. Avem un om deosebit în persoana celui care reprezintă partidul din care fac şi eu parte”, a declarat edilul. Mai mult decât atât, Nicolae Diaconu s-a arătat încrezător şi optimist, oferindu-ne totodată un pronostic în ceea ce priveşte câştigătorul alegerilor pentru şefia Consiliului Judeţean Argeş. „Domnul Tecău Grigore Florin va câştiga alegerile cu peste 60%, iar la nivel naţional cred că vom avea 14 – 15 reprezentanţi în Parlamentul European”, a mai spus primarul municipiului.
La rândul său, Gabriela Zoană a declarat va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i sprijini pe primarii din judeţul Argeş, în încercarea de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea numeroaselor proiecte pe care edilii le-au pregătit pentru comunităţile pe care le conduc. „L-am însoţit pe primarul municipiului Curtea de Argeş la vot pentru că sunt argeşeancă şi este normal şi firesc să fiu aproape de primarii noştri. Trebuie să îi sprijinim în proiectele pe care dumnealor le-au făcut pentru comunitatea pe care o conduc. Este normal să aducem bani europeni în Argeş. Noi, social – democraţii, am demonstrat că ne ţinem de cuvânt şi o vom face în continuare, drept dovadă că astăzi suntem în mijlocul oamenilor. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a reprezenta România cu cinste la Bruxelles”, a declarat Gabriela Zoană.
Prezenţă scăzută la vot
Dacă oficialităţile au mers ieri la vot, nu acelaşi lucru se poate spune despre ceilalţi cetăţeni, care nu au prea s-au arătat interesaşi de acest scrutin. La majoritatea secţiilor de votare din municipiul nostru, ieri, în jurul prânzului, prezenţa la vot era de aproximativ 10 – 14%. Ca şi cum soarta ţării ar trebui decisă numai de o categorie de oameni, de o anumită vârstă, tinerii argeşeni au „uitat” şi de această dată să se prezinte în faţa urnelor. Cei mai mulţi dintre aceştia au profitat de vremea frumoasă de afară şi au luat cu asalt terasele din Curtea de Argeş.
Şi de această dată cei care au dorit să-şi exprime opţiunea faţă de cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European au fost persoanele vârstnice. Pensii mai mari, locuri de muncă pentru tineri, condiţii mai bune în spitale, „un trai mai bun”, au fost doar câteva dintre motivele care i-au făcut pe argeşeni să meargă la vot.
„Am venit la vot pentru că ne dorim să se facă ceva şi pentru noi, oamenii de rând. Vrem şi noi pensii mai mari că de abia ne descurcăm, de pe o zi pe alta. Poate acum nu vom mai fi uitaţi”, spune Ioana A. o pensionară din municipiu. „Am votat de fiecare dată, dar degeaba. Măcar acum poate se schimbă ceva. Dacă nu pentru noi cei în vârstă, măcar pentru tineri, care nu au unde să muncească. Au plecat toţi în străinătate şi se chinuiesc pe acolo pentru nişte bani. Avem şi noi copii şi nepoţi plecaţi şi îi vedem o dată pe an. Pentru ei să se facă ceva”, spune un alt pensionar.
80 de cărţi de identitate eliberate până la orele prânzului
Pe parcursul zilei de ieri a fost deschis şi oficiul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Curtea de Argeş, de unde şi-au ridicat cărţile de identitate mai mulţi cetăţeni. „Până la ora 13:00 am eliberat aproape 80 de cărţi de identitate, însă până la sfârşitul programului numărul acestora va fi mai mare, pentru că tot timpul au venit oameni să îşi ridice actele”, ne-au spus reprezentanţii SPCLEP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email