Alegerile la Curtea de Argeş – cozi la secţiile de votare, vreme frumoasă, PSD câştigător

Alegerile parlamentare de ieri au fost deosebite la Curtea de Argeş, din mai multe puncte de vedere. La secţiile de votare au fost cozi la care cetăţenii au stat cu zecile de minute, vremea a fost frumoasă şi caldă, reprezentanţii partidelor politice s-au întâlnit pe Bulevard, şi-au dat mâna şi şi-au urat succes.

De dimineaţă pensionarii în drum spre biserică au mers şi au votat. Mai pe la prânz, cetăţenii mai tineri au ieşit la plimbare şi au fost şi la secţiile de votare. Pe seară, alţi argeşeni, de toate vârstele, s-au grăbit să meargă să voteze. Prezenţa a fost mare, comparativ cu cea din urmă cu patru ani.

Pentru ce au votat politicienii locali

Ieri, după ora 12:30, la secţiile de votare de la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” se formaseră cozi, o imagine destul de rar văzută la alegeri. La secţia de votare 133 au votat primarul Constantin Panţurescu şi soţia. Au stat la coadă mai bine de 30 minute, iar la final primarul a declarat – „Am votat cu speranţa la o guvernare care să se gândească la interesul tuturor românilor, cu gândul la un Parlament pentru care să fie o prioritate proiectele şi care să se identifice cu realizările”.

Preşedintele PNL Curtea de Argeş, Cristian Mitrofan, a venit la vot împreună cu familia, colegii liberali şi primii doi candidaţi la Camera Deputaţilor, Dănuţ Bica şi Ioan Sîrbu. „Am votat cu gânduri de bine şi pentru unu Parlament format din oameni nepătaţi. Alegerea mea fost făcută cu gândul ca tinerii să nu mai plece din ţară, să găsescă locuri de muncă. Vreau ca întreprinzătorii să fie susţinuţi şi să dăm un exemplu de oameni care ţin la zona de unde pleacă şi se întorc să ajute. Sunt fericit că avem o listă de oameni competenţi”, a declarat Cristian Mitrofan.

De asemenea, medicul Ioan Sârbu, pentru prima dată din postura de candidat, a spus – „Am votat pentru prima dată din noua mea calitate de om politic şi candidat la Camera Deputaţilor. Votul meu a fost acordat din punctul de vedere al unui medic, pentru un Argeş frumos şi sănătos, pentru redobândirea de către cetăţeni a speranţei, pentru un Guvern transparent care să servească argeşenii. Votul este glonţul de aur al democraţiei. Sper ca argeşenii să iasă în număr mare la vot şi să-şi exercite dreptul democratic”.

Pentru ce au votat cetăţenii

Cetăţenii au votat, în esenţă, pentru aceleaşi lucruri. „Vreau să fie bine, mai bine, să avem autostrada asta pe care ne-o promit de 20 de ani, Piteşti – Sibiu, să avem locuri de muncă la noi în ţară, să nu se mai fure atât, să avem salarii ca afară, drumuri asfaltate şi lucruri de genul ăsta”, ne-a spus un argeşean în vârstă de 34 de ani.

„Să nu ne taie pensiile, să se întoarcă acasă copiii şi nepoţii noştri. Să fie mai bine!”, ne-a mărturisit o doamnă de 67 de ani. O doamnă de 96 de ani a votat la una din secţiile de la Centrul de Cultură şi Arte „pentru viitorul tinerilor”. Cele mai mari procente s-au înregistrat la Şcoala „Mircea cel Bătrân”, la Centrul de Culturi şi Arte, la Şcoala Valea Sasului şi la Şcoala „Regina Maria”.

 

Seara, argeşenii au ieşit mai puţini să voteze. S-au aşezat în faţa televizorului şi au aşteptat să vadă ce s-a ales de votul lor, cum a ieşit. Şi a ieşit aşa cum au votat, PSD câştigând detaşat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email