Alegerile în Argeş

Peste 2.200 de poliţişti şi jandarmi prezenţi la datorie
Peste 2.200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost angrenaţi ieri în misiuni în judeţul Argeş, pentru buna desfăşurare a procesului electoral. Astfel, peste o mie de poliţişti, jandarmi şi pompieri au asigurat protecţia celor 518 secţii de votare pentru alegerile europarlamentare şi tot atâtea pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean, amplasate în 455 de instituţii din judeţ. Alţi 326 de poliţişti s-au aflat în stradă pe perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului au acţionat, conform competenţelor, 138 de poliţişti, constituiţi în 50 de echipe operative. A fost stabilit şi un efectiv de rezervă, format din 327 angajaţi Ministerului Afacerilor Interne, pregătit să acţioneze în cazuri excepţionale.
Candidaţii la şefia CJ le-au cerut argeşenilor să iasă la vot
Absenteismul destul de ridicat înregistrat în prima parte a zilei de ieri, i-a determinat pe unii dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş să facă apel către cetăţeni să iasă la vot. „Sper să vină cât mai mulţi oameni la vot, pentru că este important. Cu cât sunt mai mulţi cetăţeni prezenţi la vot, cu atât forţa şi legitimitatea celui care merge la Bruxelles sau la conducerea Consiliului Judeţean Argeş este mai mare. Eu cred că interesul cetăţenilor este să vină la vot, pentru că ei, astăzi, au putere mai mare decât cei pe care îi aleg”, a spus, la ieşirea de la urne, candidatul PNL, senatorul Ion Popa. Un mesaj asemănător a avut şi reprezentantul alianţei PSD-UNPR-PC. „Astăzi puterea este la cetăţeni, ar trebui să fie conştienţi de această putere şi pe mine m-ar bucura dacă procentul de prezenţă la vot ar fi ridicat”, a spus preşedintele interimar al CJ Argeş, Florin Tecău.
Candidatul PDL nu a putut să voteze la Piteşti
Cu o situaţie nu tocmai plăcută s-a confruntat candidatul PDL la preşedinţia CJ Argeş, deputatul Cătălin Teodorescu. El a intenţionat să voteze la o secţie din centrul municipiului Piteşti, dar nu i s-a permis acest lucru. Motivul? Candidatul PDL are domiciliul stabil la Curtea de Argeş. „Este o neînţelegere între preşedintele secţiei şi BEJ. Întotdeauna candidaţii au putut vota în orice secţie. Eu sunt candidat pentru preşedinţia CJ, am domiciliul stabil în oraşul Curtea de Argeş şi preşedintele BEJ a decis să nu putem vota pe listă suplimentară într-o altă secţie decât cea de domiciliu”, a explicat democrat-liberalul, după discuţia avută cu preşedintele secţiei de votare. În cele din urmă, Cătălin Teodorescu a acceptat situaţia şi a plecat la Curtea de Argeş pentru a-şi exercita dreptul de vot.
Ultima oră – Florin Tecău, noul preşedinte al Consiliului Judeţean?!
Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, Florin Tecău, avea cele mai multe procente aseară, după numărarea a mai mult de jumătate din voturi, iar numărătoarea paralelă făcută de partidele politice îl creditau cu prima şansă pentru preşedinţia CJ, funcţie pe care o ocupă şi acum, interimar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email