Alegeri locale la Curtea de Argeş. Ce cred cetăţenii-„Noi ne-am făcut datoria faţă de ei, să şi-o facă şi ei faţă de noi!”

Pe listele permanente de alegători la Curtea de Argeş sunt 27.652 de persoane, şi au fost tipărite câte 314120 de buletine de vot pentru primar, Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi preşedintele Consiliului Judeţean. Pentru funcţia de primar s-au înscris opt candidaţi la Curtea de Argeş.

Duminică a fost o zi de toamnă frumoasă la Curtea de Argeş, după ce sâmbătă a plouat şi a fost frig. La primele ore ale dimineţii au votat cei mai importanţi candidaţi la funcţia de primar. Au fost însoţiţi de familii, de colegii de partid şi de susţinători, iar pe parcusrul zilei mulţi dintre cei înscrişi pe liste, dar şi alţii care au fost trecuţi pe liste suplimentare, au ieşit să voteze.

Ce vor locuitorii municipiului, ce aşteptări au ei de la aceste alegeri, i-am întrebat pe câţiva dintre cei care ieşeau din secţiile de votare ori aşteptau să intre. Cei mai mulţi ne-au spus scurt – “un oraş mai frumos, mai curat, fără câini şi gropi în asfalt”.

Câteva eleve de liceu, care votau pentru prima dată, ne-au mărturisit că au votat “pentru schimbare”, iar o doamnă că a votat “să fie bine”.

O argeşeancă în vârstă de 78 de ani s-a declarat nemulţumită de faptul că administraţia locală un a luat nicio măsură cu un pârâu care trece pe lângă casa ei şi din cauza căruia nu mai poate să trăiască acolo – “e un miros groaznic şi mă inundă”, ne-a mărturisit femeia care a stat o jumătate de oră la coadă ca să voteze. “Noi stăm la coadă. Ne facem datoria faţă de stat, faţă de ei, aşteptăm ca şi ei să-şi facă datoria faţă de noi!”, a sintetizat ea aşteptările cetăţenilor.

“Oraşul s-a schimbat în ultimii patru ani, şi nu s-au terminat lucrările, să vedeţi la final cum va fi. Un oraş frumos!”, ne-a spus un alt cetăţean.

Potrivit legii, în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor va avea loc şedinţa de constituire a Consiliului Local. Convocarea consilierilor declaraţi aleşi, la şedinţa de constituire a consiliului, se va face de către prefect, prin ordin. La şedinţa de constituire legal întrunită poate participa şi primarul care a fost declarat ales, chiar dacă procedura de validare a mandatului acestuia nu a fost finalizată. După ce sunt urmate toate procedurile de constituire a comisiilor, consilierii depun jurământul, iar Consiliul local alege din rândul membrilor săi pe viceprimar. Alegerea se face prin vot secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email