Albia râului Argeş, plină de copaci tăiaţi şi de gunoi

Albia râului Argeş, în zona târgului săptămânal, este plină de crengi şi de gunoaie. O echipă de muncitori a tăiat copacii care crescuseră pe mal sau chiar în albie, şi a lăsat totul pe loc. Comercianţii care vin miercurea şi joia la târgul de la Curtea de Argeş sunt îngroziţi. „Au venit unii cu drujbele şi au lăsat totul aşa cum vedeţi. Nu e normal, ar fi terbuie să şi ia ce au tăiat, nu să le lase acolo. Dacă sunt inundaţii sau cei de la Hidroelectrica dau drumul la apă mai multă, ce se întîmplă?! E de neimaginat!”, ne-a spus un comerciant. Nemulţumirile lui şi ale colegilor săi din târg sunt mai multe şi tind să devină permanente.

„Sunt mormane de gunoi peste tot aici, încât uneori nici nu poţi să aşezi mesele. Vin oameni din oraş sau cine ştie de unde şi aruncă sacii de gunoi pe platou. Cei de la Pieţe ne spun că nu au ce să facă pentru că nu ştiu cine aruncă gunoaiele. Două camere video puse în stâlp ar putea să rezolve problema asta. Cât poate să coste o astfel de cameră?!”, spune un alt comerciant.

Curăţenia se face vineri, luni mizeria e la fel

Peisajul e dezolant. O grămadă de gunoi menajer, plină cu pet-uri, resturi de mâncare , ambalaje de toate felurile, toate în cantităţi mari, tronează în zona în care ar trebui aşezată o tarabă de haine. O sută de metri mai departe, o altă grămadă, cu resturi din construcţii, acoperă o parte bună din teren. „Tot cei de la Pieţe spun că terenul nu e tot al Primăriei şi că nu pot face curat acolo”, susţine un alt vânzător de haine.

Pe de altă parte, Serviciul Pieţe, Târguri şi Oboare, care se ocupă şi de administrarea târgului săptămânal, face curat peste tot, chiar dacă nu este domeniu public. „Noi curăţăm toată zona, de la pod până la capătul târgului vineri, iar luni mizeria este la fel. Atât putem să facem, nu mai mult. Locaţia nu este potrivită pentru un astfel de târg dar alta nu nu avem. În alte oraşe sunt spaţii amenajate, betonate, cu toalete şi tarabe închise, dar noi, la Curtea de Argeş, nu avem spaţiu”, ne declara anterior Marin Florea, şeful Serviciului Piublic Pieţe, Târguri şi Oboare.

Camera de supraveghere poate fi o soluţie, cum, de asemenea, o soluţie poate fi ca Biroul de Mediu să ia măsuri. Să meargă pe teren, să facă verificări şi să aplice amenzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email