Al doilea seminar pentru Strategia de dezvoltare a municipiului

Pe 9 martie este programat cel de-al doilea seminar de informare şi consultare publică în vederea realizării Strategiei de Dezvoltare Locală Durabilă a municipiului pentru perioada 2020-2023, după ce primul a avut loc la începutul lunii februarie. La întâlnirea de luna trecută, reprezentanţii firmei care va realiza strategia, ABG Business Tools, au spus că „strategia este un document extrem de important”, şi i-au asigurat pe cei prezenţi că  „această strategie va fi făcută cât se poate de la locul faptei, respectiv de aici, din consultări şi din vizitele pe care le facem. Nu ne dorim o abordare teoretică care să furnizeze un document în plus, ci ne dorim o abordare reală pe baza unor informaţii cât se poate de corecte şi pe baza de obiective asumate corespunzător”.

În cadrul celui de-al doilea seminar vot fi prezentate rezultatele analizei diagnostic a teritoriului municipiului Curtea de Argeş, împreună cu rezultatele discuţiilor primului seminar, domeniile de interes fiind dezvoltare urbană, deezvoltare economică, dezvoltare intercomunitară, infrastructură rutieră şi transport, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, mediu şi salubritate, sănătate şi asistenţă şi protecţie civilă, educaţie şi învăţământ, tineret şi sport, cultură şi culte, dezvoltarea capacităţii administrative. Seminarul începe la orele 13,00, în sala mare a Primăriei.

La primul seminar au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri din Curtea de Argeş, ai instituţiilor de cultură şi şcolilor din municipiu, precum şi ai Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. Mulţi dintre participanţi au vorbit despre nevoile pe care urbea le are, din toate punctele de vedere, urmând ca la finalul consultărilor să fie trasate punctele principale care vor creiona strategia de dezvoltare a municipiului până în 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email