Ajutoarele lui Moş Crăciun au ajuns la Argcoms

Zeci de copii au vrut să devină „ajutoarele lui Moş Crăciun“, aşa că la sfârşitul săptămânii trecute au venit la Curtea de Argeş să vadă fabrica de globuleţe a moşului şi să realizeze cu mânuţele lor câte un globuleţ. Cei mici, însoţiţi de profesori şi reprezentanţi ai societăţii Argcoms Socom, au avut astfel ocazia să afle povestea globurilor de sticlă pe care ei atârnă în fiecare an, în pomul de Crăciun. Copii au mers mai întâi în atelierul de suflătorie, acolo unde câţiva oameni iscusiţi transformă baghetele de sticlă, într-o sferă. „Se ia bucata de sticlă, se încălzeşte la flacără şi apoi se suflă uşor până capată forma dorită. Copiii sunt fascinaţi ori de câte ori ne văd cum muncim“, explică Ilie Margine, în timp ce se mânuieşte cu măiestrie bucăţile de sticlă deasupra unei flăcări.
Fiecare copil a pictat câte un globuleţ
Mai departe, copiii au mers în secţia unde unde globuleţele sunt decorate manual. Sub îndrumarea personalului de la Argcoms, fiecare puşti a avut ocazia să îşi deseneze numele pe câte un globuleţ. „Tot ce se realizează la noi este decorat manual, iar copiii au putut şi ei să deseneze şi să pună praf de stele pe globuleţe. La final, fiecare a plecat acasă cu globuleţul desenat. Unii chiar au cerut voie să picteze mai multe globuleţe, pe care au scris numele părinţilor sau al fraţilor“, explică una dintre femeile care desenau de zor figurine pe sferele de sticlă. În funcţie de dimensiunea globuleţului şi de complexitatea desenului, decorarea unui globuleţ poate să dureze chiar şi câteva ore.
Globuleţele de la Curtea de Argeş au făcut înconjurul lumii
În fiecare an, globuleţele realizate la Curtea de Argeş ajung în toate colţurile lumii. „Fiind lucrate manual, globuleţe noastre de sticlă sunt preţuite oriunde în lume. Globurile din sticlă sunt nobile, sunt globuri adevărate, din sticlă pură şi nu din plastic. Evident, cele mai solicitate sunt globuleţele personalizate. Am avut tot felul de cereri, fie cu nume, fie cu sigle, desene de tot felul sau mesaje. Şi dimensiunile diferă, în funcţie de cererea clientului“, explică Sandu Nichita, preşedintele societăţii. Pe lângă sferele de sticlă care împodobesc pomul de Crăciun, la Argcoms se realizează şi obiecte de ceramică, modelate şi pictate manual. Şi acestea au reuşit să ducă peste tot în lume un mesaj frumos despre Curtea de Argeş şi judeţul Argeş. „Obiectele noastre au ajuns chiar la Hilary Clinton, prin intermediul Elenei Stoica, de la Cercul Culoare şi Vis. Iar globuleţele noastre se găsesc în magazine renumite, de pe întreg mapamondul”, încheie preşedintele Argcoms Socom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email