Ajutoarele de la UE vor include şi obiecte de igienă

Începând din acest an, beneficiarii finali ai ajutoarelor alimentare de la UE prin programul „Acordarea de ajutoare alimentare și produse de igienă” ,POAD, vor primi şi produse de igienă. Anul acesta, pe lângă pachetele cu produse alimentare, se vor acorda și pachete cu produse de igienă de două ori pe an.

Destinatarii finali ai ajutoarelor sunt familii în sărăcie severă, care beneficiază de venitul minim garantat, familiile cu copii care beneficiază de alocaţia pentru susţinerea familiei, sau ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt sub pragul minim stabilit prin lege, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente etc.) și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

La Curtea de Argeş, la Serviciul Public de Asistenţă Socială nu se ştie când vor sosi alimentele. „Ştim că se vor da de două ori produse de igienă şi de patru ori alimente. E posibil să se dea şi trusouri pentru nou născuţi, dar nu en nimic oficial deocamdată. Unii cetăţeni au primit cupoane, dar nu ştim dacă şi din Curtea de Argeş. Când vom avea informaţii oficiale referitoare la data la care se vor acodra ajutoarele le vom face publice”, ne-au spus reprezenzanţii SPAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email